Klimaatactiviste Greta Thunberg (16) krijgt dit jaar de Internationale Kindervredesprijs 2018. Die wordt op 20 november uitgereikt in Den Haag door aartsbisschop Desmond Tutu. De Zweedse Thunberg deelt de prijs met de 14-jarige Divina Maloum uit Kameroen, die zich inzet voor kinderen in delen van haar land die door geweld worden verscheurd. Maloum was in 2016 ook genomineerd voor de vredesprijs.

Thunberg bedacht de scholierenstakingen voor het klimaat. KidsRights, de organisatie achter de Kindervredesprijs, omschrijft haar als “een rolmodel voor internationaal klimaatactivisme door scholieren”.

De Internationale Kindervredesprijs is een initiatief van Marc Dullaert, oprichter en voorzitter van KidsRights en voormalig Kinderombudsman. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een kind dat zich op dappere wijze inzet voor kinderrechten. De uitreikingen vinden doorgaans plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Er waren dit jaar 137 kandidaten uit 56 landen.

De Internationale Kindervredesprijs wordt voor de vijftiende keer uitgereikt. In 2013 ging de prijs naar Malala Yousafzai uit Pakistan, toen 16 jaar oud, die zich met gevaar voor eigen leven inzet voor de toegang van meisjes tot onderwijs. Malala kreeg een jaar later de Nobelprijs voor de Vrede. Vorig jaar werd de Kindervredesprijs toegekend aan vier jongeren achter March For Our Lives, een Amerikaanse protestbeweging voor veilige scholen en uitroeiing van wapengeweld.

Wie is dan deze jonge idealist? Greta Thunberg is de dochter van de beroemde operazangeres en links-liberale activiste Marlena Ernman, die op de achtergrond haar dochter heeft geholpen om te beginnen. Thunberg kreeg al snel ook haar eigen coach – een bekende klimaatactiviste uit Duitsland onder de naam Luisa-Marie Neubauer. Hoe groot is de kans dat een jong meisje dat buiten het Zweedse parlement een schoolstaking begint, schoolkinderen uit de hele wereld kan krijgen om zich bij haar zaak aan te sluiten en voor het klimaat te vechten? Hoe vaak hebben 16 jarigen hun eigen coaches?

Luisa-Marie Neubauer, die samen met Greta heeft gerekend op een groot aantal beelden en films wanneer zij samen met Greta klimaatstakingen over de hele wereld organiseren, behoort tot de organisatie “one foundation” die verschillende bekende rijke financiers heeft, waaronder Bono, Bill en Melissa Gates. Een nog treffender naam is de multi-miljonair oligarch George Soros, wereldberoemd om zijn geldspeculatie en misschien nog wel bekender als de vader van het mondiale, radicale en links-liberale lobby- en activistennetwerk “Open Society”, dat duizenden NGO’s steunt.

Achter elke wereldberoemde 16 jaar oude klimaatactivist schuilt een liberale oligarch en een globalistische beweging.

Foto en bron: Ad.nl & www.stopdebankiers.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *