Pechtold de nieuwe burgemeester?

Michael Withuis

Voormalig D66-leider Alexander Pechtold wordt genoemd als mogelijke opvolger voor de opgestapte Haagse burgemeester Pauline Krikke. Krikke maakte gisteren haar vertrek bekend na een kritisch rapport over de nieuwjaarsvuren. “Ik denk dat Pechtold zeker kansrijk is”, zegt Eric Vrijsen, verslaggever van Elsevier Weekblad in Goedemorgen Nederland.

“D66 is de op twee na grootste partij in Den Haag. De gemeenteraad is met vijftien partijen heel erg versplinterd. Ik denk dat een aantal partijen aan de linkerkant Pechtold steunen. CDA steunt hem ook wel. Hij zou dus verbindend zijn en is een ervaren burgemeester”, aldus Vrijsen. Pechtold was eerder burgemeester van Wageningen.

Vrijsen ziet nog een punt dat voor Pechtold pleit: “Hij heeft al een huis in de gemeente Den Haag, zijn penthouse in Scheveningen.”

‘Amateuristische video’
Tot verbazing van velen maakte Krikke gisteren haar vertrek bekend via een opmerkelijke video op Instagram. “Ze was aangedaan”, zegt politiek commentator Wouter de Winther. “Als je haar kent kan je hier aan zien dat ze er heel erg mee zit. Het was wel een buitengewoon amateuristische manier van communiceren. De eerste zin was rechtstreeks van Wikipedia gekopieerd.”

Krikke laat een grote puinhoop achter in de hofstad. “Dat begon vorige week met die verrassende huiszoekingen bij Groep De Mos. Die twee wethouders kwamen op non-actief te staan. Vervolgens valt het college, en nu is ook nog de burgemeester weg.”

Pechtold zal dus een een flinke klus krijgen, mocht hij de volgende burgervader worden. “Ga er maar aan staan om leiding te geven aan die stad”, zegt De Winther.

Bron: wnl.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Boeren op 16 oktober weer naar Malieveld

De actiegroep Farmer Defence Force houdt op 16 oktober opnieuw een protestactie. Een woordvoerder van Farmer Defence Force zei dat onder meer burgers, vissers en bouwvakkers zich bij de actie zullen aansluiten en dat er vermoedelijk veel meer mensen komen dan bij het protest op het Malieveld. De woordvoerder wilde […]