De Zweedse meubelfabrikant Ikea heeft Kerstmis omgedoopt met zijn nieuwe producten rond het christelijke feest in een winterfestival en geoogst voor het minachting en spot op het net en politici. Ikea klaagt dat het geen politieke correctheid is.

Nieuwe Winterfest- producten van de Zweedse meubelfabrikant Ikea omvatten kerstboomversieringen en glitter.

Peter Skaarup , partijleider van de zeer conservatieve Dansk Folkepartis (Deense Volkspartij) uitte zijn afschuw op Twitter:

TERWIJL DE OVERGROTE MEERDERHEID VAN DE DENEN UITKIJKEN NAAR HET VIEREN VAN DE TRADITIONELE DEENSE KERSTMIS, IS IKEA BEGONNEN MET HET INRICHTEN VOOR EEN WINTERFESTIVAL. IK HOU VEEL VAN ZWEDEN EN DE ZWEDEN, MAAR DE POLITIEKE CORRECTHEID DIE SAMENGAAT MET DE BUREN IS EEN BEETJE VERONTRUSTEND.

Hij stemde in met Mads Fuglede van de liberaal-conservatieve partij Venstre, die nu niet langer naar Ikea wil gaan.

Noorwegen was ook geschokt. De parlementaire vertegenwoordiger van de rechtse Fremskrittspartiet (Progressive Party) Per-Willy Amundsen sprak over een parodie op de politieke correctheid van Zweedse politici, die geen grenzen kent.

De communicatiemanager Ikeas, Christian Mouroux, spreekt het tegen. Het ging niet om politieke correctheid bij het hernoemen, maar om de puur commerciële gedachte. Wijd vier keer per jaar aan een seizoenscollectie.

Ook Lidl heeft Kerst verbannen.

Om moslims niet te kwetsen heeft Lidl in haar nieuwe catalogus het woord ‘kerst’ vervangen door ‘feest’. Dus geen kerstbrood, maar feestbrood. Geen kerststol, maar feeststol. Geen kerstontbijt, maar feestontbijt. Geen kerstboom, maar feestboom, etc.

Wanneer stopt deze gekte van het veranderen van onze cultuur voor de minderheid. In Den Haag merk je ook al jaren dat de hele kerstsfeer elk jaar minder wordt. Het is jammer dat onze gewoontes en cultuur afbrokkelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *