Extremistische Extinction Rebellion komt naar Den Haag met Pasen

Michael Withuis

De extremistische milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol chaos’ organiseren in Den Haag. Op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht dezelfde taferelen.

Leden van Extinction Rebellion trokken eerder deze maand ook al de aandacht, toen zij op verschillende plekken in Nederland ‘dood’ neervielen tijdens het luchtalarm. De actiegroep werd in 2018 opgericht in het Verenigd Koninkrijk om aandacht te vragen voor klimaatverandering en heeft inmiddels vertakkingen in 70 landen.

In Nederland staat Extinction Rebellion bekend om de harde bizarre acties. Zo vielen zij al eens de Amsterdamse raadzaal binnen , blokkeerden ze de auto van minister Van Nieuwenhuijzen bij Bodegraven en legden actievoerders in oktober het centrum van de hoofdstad plat, waarbij de politie 366 demonstranten arresteerde. De Haagse actie moet een vervolg worden op die laatste demonstratie, vertelt een woordvoerder.

Extinction Rebellion wordt door de Main Stream Media weggezet als een vredelievende organisatie maar het blijkt al steeds meer dat het extreem linkse gevaarlijke ontspoorde mensen zijn die we vooral niet te serieus moeten nemen.

Foto: Haagbeeld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Coronavirus?

Het coronavirus treft ons allemaal. In deze tijden van hamsteren, lockdown’s en veel verschillende berichten denken wij uiteraard aan de mensen die getroffen zijn. Wij denken aan onze ouderen, kinderen, families. Echter zijn er ook heel veel vraagtekens. Is het virus wel zo erg? Zijn die lockdown’s wel zo nodig? […]