Eind juni 2015 overleed Mitch nadat hij werd gearresteerd op een festival. Hij werd 72 seconden in een nekklem gelegd en kreeg pepperspray in zijn gezicht gespoten. Mitch’ neef Alexander Dijkhoff zoekt nog steeds gerechtigheid voor zijn neef. Ook hij was erbij op de fatale dag. Toen hij van het festival afliep zag hij wat heisa ontstaan, maar had hij nog niet door dat zijn neef Mitch erbij betrokken was. “Ik kon hem niet zien, want er stonden zoveel agenten om hem heen. Alles werd afgesloten en die politieagenten gingen hun gang, het was afschuwelijk.”

Dijkhoff ziet gelijkenissen met de dood van George Floyd die voor wereldwijde protesten zorgde. Toch is er volgens hem wel een verschil. Hij vindt namelijk dat de demonstraties naar aanleiding van Floyds zaak vooral gericht zijn op racisme, terwijl de zaak van Mitch volgens hem vooral gaat over politiegeweld. Volgende week wordt een demonstratie georganiseerd door de nabestaanden van de 22-jarige Salim, die in september vorig jaar overleed na een arrestatie. Ook de familie van Henriquez zal hier bij zijn.

“Wij gaan binnenkort demonstreren tegen politiegeweld. We moeten nog een bevestiging krijgen van de gemeente, maar het plan is voor aanstaande 13 juni om 14.00 uur in Leidschendam. We krijgen nog te horen op welke locatie.”

De gemeente Leidschendam-Voorburg moet hier nog uitsluitsel over geven en heeft de aanvraag voor de demonstratie in behandeling.

Dit meldt de familie op het radiostation FunX en de gelijknamige website. De verwachting is dat er sprake zal zijn van een grote opkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *