De demonstratie op de Dam blijft de gemoederen bezighouden. Een boodschap van onverholen haat en geweldsverheerlijking gepredikt – dezelfde boodschap die nu steden in vlam zet en onschuldige burgers doodt in de Verenigde Staten.

“Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.”

Aan het woord is ene Akwasi Owusu Ansah. Deze ‘verhalenverteller’, zoals hij zichzelf noemt, spuide afgelopen maandag al zijn opgekropte haat. Vanaf het podium, met organisator Mitchell Esajas naast hem. Akwasi uit onverholen dreigementen: “Wij zijn niet onze voorouders, wij zullen jullie kapotmaken”. Want “er is geen tijd meer om te praten.” Kijk en oordeel zelf:

Dit is dus de boodschap die Jerry Afriyie en Mitchell Esajas willen verspreiden. De boodschap van haat en geweld. Tegen de Nederlandse cultuur, tegen Nederlanders die als Zwarte Piet verkleed gaan op het Sinterklaasfeest dat tot onze nationale traditie behoort.

Het is om woedend van te worden. Vooral als je weet dat organisatoren Jerry Afriyie en Mitchell Esajas dikke subsidies opstrijken van de Nederlandse overheid.

De vraag bij veel mensen is nu ook of het dit jaar dan wel veilig is om met je kind naar een Sinterklaas intocht te gaan.

Wat gaat dit betekenen voor de intochten in onze regio??

Bron afbeelding: YouTube / Nelson Hillebrand
Bron artikel: Cultuurondervuur.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *