Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg

Michael Withuis

Een voormalige neurochirurg waarschuwt dat mondkapjes niet helpen tegen corona en in sommige situaties zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Mensen die gezond zijn, moeten geen mondkapje dragen, schrijft dr. Russell Blaylock voor Technocracy. In Nederland is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer sinds begin deze maand verplicht.

Blaylock zegt dat er nog geen studies zijn over de effectiviteit van mondkapjes bij Covid-19. Wel is onderzocht of mondkapjes de verspreiding van de griep kunnen helpen voorkomen. Uit een analyse van 17 studies die in 2012 is gepubliceerd, blijkt dat er geen link is tussen het gebruik van mondmaskers en bescherming tegen griep.

Gevaarlijker
Hij wijst erop dat mensen die de meest effectieve kapjes dragen, de N95-maskers, risico lopen omdat ze gedurende langere periodes minder zuurstof binnenkrijgen. Een lager zuurstofgehalte in het bloed kan de immuniteit aantasten, wat de kans op besmettingen vergroot. Een persoon die al besmet is en een mondkapje draagt, blijft de eigen virusdeeltjes inademen, waardoor er mogelijk hogere concentraties in de longen en neusholtes of zelfs het brein ontstaan. Dit kan Covid-19 gevaarlijker maken, zegt Blaylock.

De studies laten zien dat je er goed aan doet om geen mondkapje te dragen, concludeert hij.

Eind februari riep het hoofd van de Amerikaanse gezondheidszorg, surgeon general Jerome Adams, mensen op om vooral geen mondkapjes te kopen omdat ‘ze niet voorkomen dat mensen het coronavirus krijgen’.

Bron: Theblaze.com , Ninefornews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Meet Bill Gates

Het lijdt geen twijfel dat Bill Gates veel hoeden heeft gedragen tijdens zijn opmerkelijke reis vanaf zijn vroege leven als de bevoorrechte zoon van een machtspaar in Seattle en zijn huidige status als een van de rijkste en meest invloedrijke mensen op aarde. Maar zoals we hebben gezien in onze […]