anp
Volledig scherm
© anp

Gezondheidsraad: Stop met gebruik van handgels

Antibacteriële handzeep en 'hygiënische' producten zoals toetsenborddoekjes moeten uit de schappen geweerd worden. Het effect is onbewezen en kan ons zelfs vatbaarder maken voor ziekten. Dat stelt de Gezondheidsraad.

  1. Ik liet me keihard influencen door kwakzalvers die elke dag een zakje collageenpoeder door de koffie roeren
    PREMIUM
    Column
    35

    Ik liet me keihard influencen door kwakzal­vers die elke dag een zakje collageen­poe­der door de koffie roeren

    Debby Gerritsen was bijna zelf in de mooie praatjes getrapt van bekende influencers. Bijna. Daarna werd ze wekenlang overladen met reclame voor dubieuze vitaminepillen en poeders. De wellnessindustrie is een bedrieglijke business waar veel geld wordt verdiend door bedrijven en influencers die niet bezorgd zijn om jouw of mijn gezondheid, maar om hun eigen bankrekening.
  2. Medische wereld slaat alarm over vaccinatiegraad: ‘Soms stuit je op een muur’
    PREMIUM

    Medische wereld slaat alarm over vaccinatie­graad: ‘Soms stuit je op een muur’

    Artsen- en patiëntenorganisaties slaan alarm vanwege de dalende vaccinatiegraad. Met een landelijke actie die maandag begint, proberen ze zowel zorgverleners als patiënten ervan te doordringen dat een kentering noodzakelijk is om gevaarlijke ziektes buiten de deur te houden. Jeugdarts Caroline Schouten ervaart elke dag hoe moeilijk het is om sommige ouders te overtuigen. ,,Het voelt soms als vechten tegen de bierkaai.”