Met verkoudheidsklachten in quarantaine

DEN HAAG (23 juni 2020) – De rechtbank deelde vandaag mede dat mr. H.J. Vetter als gevolg van het COVID-19-protocol in quarantaine gaat. De rechter zou verkoudheidsklachten hebben. Het kort geding van Viruswaanzin is overgenomen door mr. S.J. Hoekstra-Van Vliet. Viruswaanzin is ongelukkig over deze gang van zaken.

Het bericht komt een dag nadat het verweer van de staat ontvangen is. Jeroen Pols van Viruswaanzin: ‘mr. Vetter heeft zich ruim twee weken kunnen voorbereiden. Nu moeten wij vertrouwen op een rechter die binnen 48 uur een dagvaarding van 55 pagina’s dient te bestuderen. Dat rechters in quarantaine moeten omdat ze een hoestje hebben, illustreert precies de waanzin die wij met deze zaak willen bestrijden.’

Overigens biedt Viruswaanzin de rechter aan om een test te doen zodat vastgesteld wordt of er sprake is van een besmetting met COVID-19 of een gewone verkoudheid. Valt deze negatief uit dan kan de zitting donderdag gewoon doorgaan.

Volgens Pols is de timing erg ongelukkig. ‘Bij een politiek gevoelige zaak als deze lijkt het me onverstandig om kort voor de zitting een rechter te vervangen. Dit schaadt het vertrouwen en biedt een vruchtbare bodem voor speculaties.’ Viruswaanzin hoopt met de rechtbank tot een oplossing te komen. ‘Wij zien graag dat mr. Vetter deze zaak alsnog behandelt’, aldus Pols.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *