Rechtbank Den Haag vervangt rechter kort geding Viruswaanzin

Michael Withuis

Met verkoudheidsklachten in quarantaine

DEN HAAG (23 juni 2020) – De rechtbank deelde vandaag mede dat mr. H.J. Vetter als gevolg van het COVID-19-protocol in quarantaine gaat. De rechter zou verkoudheidsklachten hebben. Het kort geding van Viruswaanzin is overgenomen door mr. S.J. Hoekstra-Van Vliet. Viruswaanzin is ongelukkig over deze gang van zaken.

Het bericht komt een dag nadat het verweer van de staat ontvangen is. Jeroen Pols van Viruswaanzin: ‘mr. Vetter heeft zich ruim twee weken kunnen voorbereiden. Nu moeten wij vertrouwen op een rechter die binnen 48 uur een dagvaarding van 55 pagina’s dient te bestuderen. Dat rechters in quarantaine moeten omdat ze een hoestje hebben, illustreert precies de waanzin die wij met deze zaak willen bestrijden.’

Overigens biedt Viruswaanzin de rechter aan om een test te doen zodat vastgesteld wordt of er sprake is van een besmetting met COVID-19 of een gewone verkoudheid. Valt deze negatief uit dan kan de zitting donderdag gewoon doorgaan.

Volgens Pols is de timing erg ongelukkig. ‘Bij een politiek gevoelige zaak als deze lijkt het me onverstandig om kort voor de zitting een rechter te vervangen. Dit schaadt het vertrouwen en biedt een vruchtbare bodem voor speculaties.’ Viruswaanzin hoopt met de rechtbank tot een oplossing te komen. ‘Wij zien graag dat mr. Vetter deze zaak alsnog behandelt’, aldus Pols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Remkes: Grote kans dat vreugdevuren dit jaar doorgaan

De kans is groot dat er dit jaar weer vreugdevuren zijn op het strand bij Scheveningen en Duindorp en in Escamp en Laak. Door de coronacrisis gaat het niet lukken om al voor 1 juli van dit jaar de vergunningen te verlenen. Lees meer..
Remkes: Grote kans dat vreugdevuren dit jaar doorgaan