‘Nog steeds steun voor coronamaatregelen’ volgens de MSM

Michael Withuis

Volgens veel MSM is er nog steeds veel steun voor de huidige coronamaatregelen. Dat het merendeel tevreden is over de versoepelingen van de lockdown, de gezondheid van de Nederlanders en de economische maatregelen, meldt onderzoeksinstituut I&O Research.

Met het versoepelen van de lockdown is volgens I&O driekwart van de Nederlanders tevreden, met de gezondheid van het land 80 procent en met de economie zo’n twee derde van de bevolking.

I&O geeft ook aan dat het grootste deel van de Nederlanders, 70 procent, niet blij is met protestacties tegen de coronamaatregelen. Voornaamste reden: de regels zijn er niet voor niks. Een klein deel, 12 procent, is positief over de acties. Die groep bestaat volgens het onderzoeksbureau alleen uit FVD-stemmers.

Uit een peiling van Maurice de Hond bleek zondag dat 53 procent van de Nederlandse bevolking de snelheid waarmee de regering de coronamaatregelen versoepelt prima vindt. Van de ondervraagden vindt 22 procent dat de overheid sneller te werk moet gaan, nog eens 22 procent ziet de regels liever iets minder snel verdwijnen. 45 procent van de Nederlanders acht de kans (vrij) groot dat in Nederland de komende drie maanden een tweede virusgolf zal komen.

Het zijn vreemde berichten van I&O en de MSM omdat ook op veel andere online peilingen juist blijkt dat de meeste mensen klaar zijn met de 1.5 meter samenleving en de bizarre maatregelen die worden verstrekt door onze overheid. Kijk alleen al maar naar de reacties bijvoorbeeld op facebook bij dit soort berichten. Deze spreken voor zich.

Dit geldt ook voor de vraag hoeveel mensen een corona vaccinatie een sociale plicht vinden.

We zullen zien wat straks de MSM hierover zal gaan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Dit jaar geen officiële maar misschien burger sinterklaasintocht in Rijswijk

Er zal dit jaar geen officiële sinterklaasintocht zijn in Rijswijk. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Dat betekent dat de Sint en zijn pieten in november niet in Rijswijk zal aankomen met de boot op 21 november. Traditie in ere houden steeds moeilijker Het is een groot traditioneel feest dat […]