Op het Malieveld zijn zaterdagmiddag honderden mensen samen voor een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Organisatie Viruswaanzin spreekt zelf van de ‘Dag van de Democratie’ en wil duidelijk maken dat het tijd is een einde te maken aan de ‘verstrekkende vrijheidsbeperkende maatregelen’.

De organisatie stelt dat er geen noodzaak meer is voor de maatregelen, omdat ze geen wetenschappelijke onderbouwing zouden hebben en het draagvlak in de samenleving snel afbrokkelt.

Veel demonstranten hebben spandoeken, borden met leuzen en vlaggen bij zich. Het verloopt allemaal liefdevol. De politie is ook flink aanwezig. Agenten staan op een afstandje toe te kijken. Voor de demonstratie heeft de organisatie met de gemeente Den Haag een aantal afspraken gemaakt. De belangrijkste daarvan is dat Viruswaanzin verantwoordelijk is voor het houden van anderhalve meter afstand op het Malieveld.