Honderden Nederlandse soldaten staan voortaan in dienst van het ‘EU-leger’, schrijft De Telegraaf. 11 Luchtmobiele Brigade is het komende half jaar verantwoordelijk voor militaire inzetbaarheid als Brussel daar om vraagt. Nederland doet in het Europese leger onder meer met Chinook- en Apache-helikopters mee. Een EU-leger? Hebben we iets gemist?

Luitenant-kolonel buiten dienst Chris van den Bos reageert: “Een ‘EU-leger’, dat is dus de manier waarop onze premier Mark Rutte van de VVD onze zelfstandigheid verkwanselt. De EU is geen natiestaat en kan dus geen leger hebben.”

“Wat is dit nou weer? Is dit de VVD ook overkomen? Geen Nederlandse soldaten onder EU-bevel,” voegt Statenlid Eelco van Hoecke (FvD) toe.

De hoeveelste leugen is dit?
Bert Heftig twittert: “Na zorgvuldige afweging, politiek debat en uitgebreide volksraadpleging? Of terwijl iedereen even niet oplette?”

“Weten we het nog? Rutte was tegen een EU-leger. Inmiddels zijn er al 730 Nederlandse soldaten in dienst van dat EU-leger. De hoeveelste leugen is dit? Ben de tel kwijtgeraakt,” zegt Roel du Pree.

En IDNL (Identiteit Nederland) stelt: “Door de volksverraderlijke elite wordt onze krijgsmacht onder vreemd gezag geplaatst.”

Het leger heet overigens de EU Battle Group en bestaat uit meer dan 4000 soldaten. Duitsland levert de meeste troepen. Premier Rutte weigert te spreken van een EU-leger. De Duitse bondskanselier Merkel doet dat al wel.

Bron & Foto: Ninefornews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *