730 Nederlandse soldaten in dienst van EU-leger? Waar is Den Haag mee bezig?

Michael Withuis

Honderden Nederlandse soldaten staan voortaan in dienst van het ‘EU-leger’, schrijft De Telegraaf. 11 Luchtmobiele Brigade is het komende half jaar verantwoordelijk voor militaire inzetbaarheid als Brussel daar om vraagt. Nederland doet in het Europese leger onder meer met Chinook- en Apache-helikopters mee. Een EU-leger? Hebben we iets gemist?

Luitenant-kolonel buiten dienst Chris van den Bos reageert: “Een ‘EU-leger’, dat is dus de manier waarop onze premier Mark Rutte van de VVD onze zelfstandigheid verkwanselt. De EU is geen natiestaat en kan dus geen leger hebben.”

“Wat is dit nou weer? Is dit de VVD ook overkomen? Geen Nederlandse soldaten onder EU-bevel,” voegt Statenlid Eelco van Hoecke (FvD) toe.

De hoeveelste leugen is dit?
Bert Heftig twittert: “Na zorgvuldige afweging, politiek debat en uitgebreide volksraadpleging? Of terwijl iedereen even niet oplette?”

“Weten we het nog? Rutte was tegen een EU-leger. Inmiddels zijn er al 730 Nederlandse soldaten in dienst van dat EU-leger. De hoeveelste leugen is dit? Ben de tel kwijtgeraakt,” zegt Roel du Pree.

En IDNL (Identiteit Nederland) stelt: “Door de volksverraderlijke elite wordt onze krijgsmacht onder vreemd gezag geplaatst.”

Het leger heet overigens de EU Battle Group en bestaat uit meer dan 4000 soldaten. Duitsland levert de meeste troepen. Premier Rutte weigert te spreken van een EU-leger. De Duitse bondskanselier Merkel doet dat al wel.

Bron & Foto: Ninefornews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

De film ‘V For Vendetta’ plots weer massaal bekeken: “Gelijkenissen met 2020 zijn huiveringwekkend”

Sinds de film ‘V For Vendetta’ uit 2005 in verschillende delen van de wereld op Netflix is verschenen, duikt de thriller steevast weer op in lijstjes van meest bekeken films en series. Merkwaardig, al is daar volgens de kijkers een gegronde reden voor: zij zien “huiveringwekkende gelijkenissen” met de huidige […]
De film ‘V For Vendetta’ plots weer massaal bekeken: “Gelijkenissen met 2020 zijn huiveringwekkend”