Foto: GGDHaaglanden.nl

Nederlanders zouden zich massaal laten testen op het coronavirus. De koepelorganisatie van GGD’s over de ruim 100 coronateststraten zei afgelopen week ‘dat er op geen enkele locatie nog structureel plek is’. Minister De Jonge van Volksgezondheid zei dat de krapte in het coronatestbeleid de komende weken nog zal aanhouden.

Op social media duiken veel beelden op die mensen hebben gemaakt van testlocaties. Technologie-analist Henny van der Pluijm verzamelt op LinkedIn al een aantal dagen foto’s van teststraten. “Mainstream media praten over drukke teststraten. Hugo de Jonge beweert dat de teststraten nog weken overbelast zijn. De media schreven het kritiekloos op. Het lijkt niet te kloppen. Burgers controleren nu alle teststraten,” zegt hij.

Het valt allemaal reuze mee met de drukte
Johan Meijboom besloot een kijkje te nemen bij de teststraat tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse. Hij sprak ook met een medewerker. “Je ziet het, het is hier echt superdruk. De mensen staan in de rij hier,” zegt Meijboom terwijl hij een zo goed als lege parkeerplaats filmt. “Ik denk dat er ongeveer 2 mensen aan het testen zijn.”

De medewerker van de teststraat vroeg hem wat hij kwam doen en of hij van de krant was. Meijboom zei dat hij met zijn eigen ogen wilde zien hoe onwijs druk het is op de testlocaties. “Dat is het ook. Mensen komen allemaal op afspraak. Er kwam ook iemand uit een ander deel van het land. Het is gewoon echt druk,” zei de medewerker. “Ik zie het,” reageerde Meijboom. Hij stelt dat het allemaal reuze meevalt met de drukte.

Diverse mensen laten hem weten dat het ook elders in het land erg meevalt met de drukte. “Testlocatie Urmond Limburg meerdere keren geweest om te kijken, ook rustig,” schrijft Yordi. En Yolanda voegt toe: “Ik zie op meer plekken dezelfde situatie.”

De media zouden er goed aan doen hun toon te matigen.

Wat is jouw ervaring met de test locaties in Den Haag? Laat het ons weten, mail naar info@070online.nl

Bron: Ninefornews.nl
Afbeelding: GGD Haaglanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *