Op de vraag hoe het nu op het Gymnasium Haganum is in deze tijd van coronaopleving, reageren velen hetzelfde: ‘Het is koud.’ ‘Het was afgelopen vrijdag zo koud in het wiskundelokaal, dat veel mensen dekentjes bij zich hadden’, zegt leerlinge Louke.
‘Het is vooral koud als het waait en de deur moet altijd open’, zegt leerling Lionel. Rector Hanneke ten Hove zegt dat ze het meeste last hebben van de temperatuur en dat er veel leerlingen afwezig zijn; 110 van de 830, dat is zo’n 12 tot 13 procent. ‘Met de ramen open hebben we straks een hele verkouden school.’

Mondkapjes op school
De overkoepelende onderwijsorganisatie, de VO-raad, overlegt vandaag over het dragen van mondkapjes en andere maatregelen op de scholen. Rector Hanneke ten Hove maakt het niet veel uit wat er besloten wordt donderdagochtend. Als de leerlingen maar fysiek les kunnen krijgen. Ze zijn goed voorbereid op online lesgeven. ‘Maar online lessen zijn funest voor het leerproces. Dat weten we inmiddels wel. Het is voor niemand goed’, zegt Ten Hove. Hoe funest het is voor de leerlingen is nu moeilijk in te schatten. ‘Dat weten we pas over een paar jaar.’

De leerlingen op het Haganum zijn verdeeld over het dragen van mondkapjes. Lionel vindt het ‘veel te benauwd.’ Een ander is juist blij met de gezichtsbedekking. ‘Dan ziet niemand mijn gezicht en kan ik geeuwen’, zegt Louke.

De verwachting is dat “alle” scholen kampen met deze problemen en dat vele kinderen hierdoor verkouden worden en thuis moeten blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *