Wybren van Haga bij Lange Frans: ‘Waar blijft de opstand?’

Michael Withuis 1

Gisteren was Tweede Kamerlid Wybren van Haga te gast in de podcast van Lange Frans in Den Haag. Hij is één van de weinige Kamerleden die zich kritisch uitspreekt over de coronamaatregelen. Sterker nog: hij van is van mening dat de coronacrisis voorbij is.

Van Haga vroeg RIVM-baas Jaap van Dissel op de man af hoe hij aan de 1,5 meter kwam. Die zei dat de afstand een beetje arbitrair is en je ook 2 meter kunt nemen. “De onderbouwing is zo slecht.”

Hij zei zelf te willen bepalen of hij het risico neemt om besmet te raken of niet. “Dat gaat Hugo de Jonge niet voor mij beslissen.”

Stoppen met die onzin
Wybren van Haga begrijpt niet waarom er niet wordt ingezet op preventie. Dus ervoor zorgen dat je geen overgewicht hebt, dat je fit bent, dat je je vitamines op orde hebt en gewoon gezond bent. “Dat lijkt me veel beter.”

“We accepteren dat er in Nederland per dag 130 mensen doodgaan aan kanker, dat er per dag 100 mensen doodgaan aan hart- en vaatziekten. Dat accepteren we. Daar is nooit een persconferentie over gehouden. Daar geeft het RIVM nooit dagelijkse updates over.”

Wat moet er nu gebeuren? “Stoppen met die onzin. Ga gewoon weer aan de slag.”

“Ik begrijp niet dat mensen en vooral studenten niet fundamenteel in opstand komen.”

One thought on “Wybren van Haga bij Lange Frans: ‘Waar blijft de opstand?’

  1. Ik heb enorm genoten van Lange Frans en van Van Haga. Ik bekijk elke dag deze video omdat er er veel plezier aan beleef. Ik ben het voor het grootste deel ook eens met de opmerkingen van Van Haga. Leuk vond ik de foto’s van de “drukbezette” test locatie waar effectief bijna niemand te zien was. Wie wil genieten in deze coronatijden….kijk naar de podcast van lange Frans in gesprek met Van Haga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Veel zieken op scholen: 'Het is te koud met open ramen'

Op de vraag hoe het nu op het Gymnasium Haganum is in deze tijd van coronaopleving, reageren velen hetzelfde: ‘Het is koud.’ ‘Het was afgelopen vrijdag zo koud in het wiskundelokaal, dat veel mensen dekentjes bij zich hadden’, zegt leerlinge Louke. ‘Het is vooral koud als het waait en de […]