Avondklok in Den Haag?

Michael Withuis

DEN HAAG – Op sociale media gaat een lijst rond van mogelijke nieuwe coronamaatregelen zoals een avondklok in Den Haag tussen 22.00 en 6.00 uur. In de lijst staat ook dat alle amateurwedstrijden vanaf aanstaande vrijdag verboden worden. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt tegen de NOS dat het een nepbericht is.
In het bericht staat dat het maatregelen zijn van de ACC (Ambtelijke Crisiscommissie). Dat is een adviescommissie van het kabinet waar topambtenaren in zitten. Opvallend aan het bericht is dat er staat dat de maatregelen ‘de belangrijkste punten uit het ACC van 6 oktober’ zijn. Vandaag is het 5 oktober.

RTL-verslaggever Fons Lambie twitterde als een van de eersten dat het bericht over de ‘nieuwe maatregelen’ nep is.

Zie hier het facebook bericht over de avondklok

Wat is jouw mening of heb jij andere informatie? Mail dit dan naar info@070online.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Operaties weer uitgesteld

Volgens het AD liggen ziekenhuizen in Den Haag, Delft en Zoetermeer zo vol dat operaties toch weer zijn uitgesteld en patiënten naar ziekenhuizen binnen en buiten de regio zijn overgeplaatst. Om de zorg voor de patiënten met corona te kunnen waarborgen moet op korte termijn het aantal reguliere opnames in […]