WHO: Gebruik geen lockdown ter bestrijding van Covid-19

Michael Withuis

De speciale gezant van de Wereldgezondheidsorganisatie voor COVID-19 drong er deze week bij de wereldleiders op aan te stoppen met “lockdowns als uw primaire controlemethode”.

“Wij van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn geen voorstander van lockdowns als het belangrijkste middel om dit virus onder controle te houden”, zei Dr. David Nabarro tegen Andrew Neil van The Spectator. “De enige keer dat we denken dat een lockdown gerechtvaardigd is, is om u tijd te geven om te reorganiseren, hergroeperen, uw middelen opnieuw in evenwicht te brengen, uw uitgeputte gezondheidswerkers te beschermen, maar over het algemeen doen we het liever niet.”

Nabarro wees verder op de negatieve gevolgen die lockdowns over de hele wereld hebben veroorzaakt, waaronder verwoestende toeristenindustrieën en toegenomen honger en armoede.

“Kijk maar naar wat er is gebeurd met de toeristenindustrie in het Caribisch gebied, bijvoorbeeld, of in de Stille Oceaan omdat mensen niet op vakantie gaan,” zei hij. “Kijk wat er is gebeurd met kleine boeren over de hele wereld. … Kijk wat gebeurt er met het armoede niveau. Het lijkt erop dat we volgend jaar wellicht een verdubbeling van de armoede in de wereld hebben. Misschien hebben we op zijn minst een verdubbeling van de ondervoeding bij kinderen. ”

Eerder deze week ondertekenden duizenden medische gezondheidsdeskundigen hun naam in een petitie waarin werd opgeroepen tot het beëindigen van de lockdown door het coronavirus, onder vermelding van de ‘onherstelbare schade’ die ze hebben aangericht.

“Als epidemiologen van infectieziekten en volksgezondheidswetenschappers maken we ons ernstig zorgen over de schadelijke gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid van het heersende COVID-19-beleid, en bevelen we een aanpak aan die we Focused Protection noemen”, aldus de petitie, bekend als de Great Barrington Declaration. “Het huidige lockdown-beleid heeft verwoestende gevolgen voor de volksgezondheid op korte en lange termijn.”

Bron: msn.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Gedeeltelijke lockdown, nieuwe maatregelen voor vier weken

De overheid heeft wederom meer overdreven dramatische maatregelen aangekondigd om het zogenaamde corona virus weer in te dammen. En dat terwijl we gewoon in het griep seizoen zitten. De horeca en economie worden kapot gemaakt. Lees ze hier..