YouTube verwijdert video van Kamerlid over gezondheidsschade mondkapjes: ‘Dit is censuur’

Michael Withuis

Tweede Kamerlid Wybren van Haga plaatste op YouTube een filmpje met de titel ‘Mondkapjes zijn schadelijk voor de gezondheid’. Binnen een dag was het weggehaald. Als je de video probeert te bekijken, krijg je de melding ‘deze video is verwijderd wegens schending van de servicevoorwaarden van YouTube’. “Is deze video over de mondkapjesplicht nu echt verwijderd door YouTube? Wat is dit voor een bizarre censuur?”

Van Haga is één van de zeer weinige Kamerleden die kritische vragen stelt over het coronabeleid van het kabinet. Over de PCR-test, het coronavaccin en ook de mondkapjesplicht. Woensdag zei het Kamerlid over de mondkapjes:

“Veel mensen maken zich zorgen om de mondkapjesplicht. Het RIVM is kraakhelder geweest over mondkapjes, namelijk: het effect is verwaarloosbaar en het zorgt voor schijnveiligheid. Testen van de TU Delft laten bovendien zien dat de meeste mondkapjes totaal niet werken. Daarbij gebruiken veel mensen dagenlang hetzelfde mondkapje, waardoor er ook een medisch risico wordt geïntroduceerd voor de drager zelf. En wat dacht u van de zorgen van longpatiënten en andere mensen die om medische of psychische redenen geen mondkapje kunnen dragen? Kan de minister nog eens duidelijk uitleggen waarom hij toch een mondkapjesplicht wil invoeren, terwijl het effect minimaal of zelfs contraproductief is?”

Veel mondkapjes voor consumenten houden virusdeeltjes niet tegen
Kassa laat zien dat veel mondmaskers voor consumenten in veel gevallen slechts schijnveiligheid bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Parkpop verhuist van Zuiderpark naar Malieveld

Parkpop neemt na 40 jaar afscheid van het Zuiderpark in Den Haag. Als corona komende zomer niet opnieuw roet in het eten gooit, vindt de 40ste editie van het festival plaats op het centraal gelegen Malieveld. Voor organisator Guus Dutrieux was het een moeilijk, maar noodzakelijk besluit, onder andere om […]