Corona gemuteerd? Waar is het bewijs

Michael Withuis

Wetenschappers, parlementsleden vragen: ‘Waar is bewijs van 70% meer besmettelijke mutant COVID?’
Professor aan de universiteit van Oxford: “Ik doe dit werk al 25 jaar en ik kan je vertellen dat je in zo’n korte tijd geen meetbaar aantal kunt vaststellen.”

Omdat Londen en het hele zuidoosten van het VK afgelopen weekend in een nieuwe lockdown zijn beland, hebben tientallen landen alle reizen van en naar het VK verboden, maar wetenschappers daar willen enig bewijs zien dat er een 70% besmettelijker is. gemuteerde COVID-stam, die door de overheid niets is aangetoond.

The Daily Mail meldt dat Carl Heneghan, hoogleraar Evidence Based Medicine aan de Nuffield Department of Primary Care van Oxford University, scepsis heeft uitgesproken over het cijfer van 70 procent.

“Ik doe dit werk al 25 jaar en ik kan je vertellen dat je in zo’n korte tijd geen meetbaar aantal kunt vaststellen”, zei Heneghan.

“Elke expert zegt dat het te vroeg is om zo’n gevolgtrekking te maken”, voegde de professor eraan toe.

“Ik zou liever heel duidelijk bewijs willen hebben dan‘ we denken dat het meer overdraagbaar is ’zodat we kunnen zien of het is of niet,‘ vervolgde Heneghan.

“Het heeft enorme implicaties, het veroorzaakt angst en paniek, maar we moeten niet in deze situatie verkeren wanneer de regering gegevens verspreidt die niet kwantificeerbaar zijn”, drong de professor verder aan.

‘Ze passen de gegevens aan het bewijs aan. Ze zien gevallen toenemen en zoeken naar bewijs om dat te verklaren, ”verklaarde Heneghan.

De ‘gemuteerde soort’ circuleert sinds september, volgens de regering, en premier Boris Johnson gebruikte het om het letterlijk annuleren van Kerstmis te rechtvaardigen.

Professor Heneghan benadrukte echter dat als deze soort echt zo veel besmettelijker is, “we het hele land moeten opsluiten”.

Binnen enkele minuten nadat Johnson de aankondiging had gedaan dat Londen en het zuidoosten op zaterdag om middernacht zouden worden afgesloten, propten duizenden mensen zich in treinstations in een poging te ontsnappen naar andere delen van het land.

Hoewel mensen in Londen niet kunnen reizen, bleven honderden vluchten van overal in het weekend landen op en opstijgen vanaf de luchthavens van de stad.

De gegevens die de overheid heeft over de ‘nieuwe stam’ van COVID zijn afkomstig van analyse door adviesorgaan The New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (Nervtag).

Niemand heeft de gegevens gezien, waarbij de Prim Minster opmerkte dat het “vroege gegevens” zijn, onderworpen aan beoordeling “maar” Het is de beste die we op dit moment hebben. ”

Sommige conservatieve parlementsleden, die al in opstand kwamen tegen de afsluiting van niveau 3, hebben opgeroepen om al het wetenschappelijke bewijs dat de regering openbaar moet maken, openbaar te maken.

De regering werd ervan beschuldigd ‘gestuiterd te zijn door de wetenschap’, waarbij voormalig Tory-leider Iain Duncan Smith opmerkte dat Chief Medical Officer Professor Chris Whitty en Chief Scientific Adviser Sir Patrick Vallance ‘teruggaan in de schaduw wanneer het hen uitkomt’.

“Over de arrangementen voor Kerstmis werd expliciet gestemd door het Parlement. Als ze moeten worden gewijzigd, moet het Parlement naar mijn mening opnieuw stemmen ”, voegde Swayne eraan toe.

“Het Parlement heeft expliciet gestemd voor een bepaalde reeks regelingen, het lijkt volkomen gepast, daarom moet het Parlement worden geraadpleegd wanneer deze worden gewijzigd, ongeacht de regering die optreedt in een noodsituatie, maar het is volkomen juist om het Parlement begin deze week terug te roepen. om die veranderingen op zijn minst te bekrachtigen, ”vervolgde de MP.

Swayne merkte op dat parlementsleden niet eens enig bewijs hebben gekregen om de verhoogde beperkingen te rechtvaardigen, en dat een derde van het land effectief werd opgesloten via een persconferentie.

“Leg het ons uit – we zijn tenslotte een democratie, leg aan de gekozen vertegenwoordigers het bewijs uit dat ze hebben en waarom ze tot dit besluit zijn gekomen”, benadrukte Swayned.

Het parlementslid beschuldigde de regering ervan dat de regering doelbewust wachtte tot het parlement met Kerstmis was begonnen voordat ze de aankondiging deed, om een ​​opstand te voorkomen.

“Ze hebben er al naar gekeken sinds september en hoe gemakkelijk was het toen het Parlement donderdag in de pauze ging, ze plotseling deze openbaring konden produceren,” merkte Swayne op.

“Laten we dan het bewijs zien, laten we het Parlement terug hebben en ons laten zien en overtuigen, eerlijk zijn,” drong hij aan, en voegde eraan toe: “Ik wil dat het Parlement wordt teruggeroepen, zodat we in een democratie goed kunnen kijken naar beslissingen die worden genomen en die van invloed zijn op onze economie. radicaal en onze vrijheid. ”

Bron: summit.news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Gedupeerden toeslagenaffaire gecompenseerd: ‘Kabinet zou moeten aftreden’

De compensatie is fijn, maar het zou beter zijn als het kabinet aftreedt en zo de schuld voor de toeslagenaffaire op zich neemt. Dat zegt de Haagse gedupeerde Janet Ramesar over het feit dat gedupeerden van de toeslagenaffaire voor 1 mei 2021 gecompenseerd worden met 30.000 euro. Lees meer..