De Haagse Fietszwerm
18:00 tot 21:00 - 7 september 2023
Grote Markt

Vanaf donderdag 7 september wordt in Den Haag maandelijks een ‘Fietszwerm’ door de stad gehouden. Dat is de benaming voor een grote groep fietsers die samen op pad gaat en bijvoorbeeld niet stopt voor rode verkeerslichten als dat de groep uit elkaar zou drijven.

Elke eerste donderdag van de maand wil de Haagse Fietszwerm op die manier laten zien hoe belangrijk het is om voldoende ruimte voor fietsers in het verkeer te maken. Den Haag is volgens onderzoeken namelijk de gevaarlijkste fietsstad van Nederland. Per 1000 inwoners gebeuren hier de meeste ongevallen. Zuid Holland is de gevaarlijkste fietsprovincie. De meeste verkeers- en fietsdoden vallen hier.

Initiatiefnemer van de Haagse Fietszwerm is fietsburgemeester Remco de Rijk: “De een fietst voor duurzaamheid, de ander is tegen de auto, anderen hebben er een politiek idee bij. Voor mij is het doel het zichtbaar maken van de fietsers in Den Haag.”

De groep fietsers verzamelt donderdag 7 september om 17.30 uur bij het beeld van Haagse Harry bij de Grote Markt en gaat vanaf daar om 18.00 uur als een zwerm door de stad.

Over de hele wereld worden in grote steden vergelijkbare fietszwermen georganiseerd onder de naam ‘critical mass’. In Nederland worden tot nu toe nog geen andere critical masses georganiseerd.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 17:30 - Onbekend :

Exporteer