Holland Dance Festival
20:15 24 januari 2024 tot 22:00 27 februari 2024
diverse locaties, diverse locaties

Van 24 januari tot en met 17 februari 2024 staat Nederland in het teken van de internationale dans. Gedurende vier weken opent het Holland Dance Festival voor de negentiende keer een venster op de wereld in Den Haag, Delft, Tilburg en Rotterdam.

Holland Dance Festival laat het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans zien. Het festival streeft naar vernieuwing zonder de geschiedenis van de dans niet te vergeten. Dansiconen zetten we in de spotlights en toonaangevende choreografieën hebben een plek in het festival. Uiteraard kan de danskunst niet zonder ‘nieuw bloed’ en geeft het festival ook een podium aan nieuwe dansers en choreografen.

Amare
Het Holland Dance Festival Gala de Future of Dance in Amare is de aftrap voor het bijna vier weken durende festival. In Amare zijn naast het openingsgala nog vijf producties zien. Uit Amerika Ailey II met The Next Generation. Hervé Koubi brengt met Sol Invictus een zinderende ode aan de verbindende kracht van de dans afgezet tegen de nietigheid van ons menselijk bestaan. Uit Nederland staan de Junior Company van Het Nationale Ballet, Another Kind of Blue en NDT 1 op het programma. NDT 1 presenteert onder andere samen met het Londense theatergezelschap Complicité een nieuw werk van de bekroonde theaterregisseur Simon McBurney in samenwerking met choreograaf Crystal Pite.

Theater aan het Spui
Eén van de jongste dansgezelschappen van Nederland, Compagnie Tiuri staat met hun voorstelling Free Birds Fly in Theater aan het Spui. Daarnaast kan je ook weer een nieuwe editie van Good [old] Times, de tweejaarlijkse productie voor dansers van 55 jaar en ouder bewonderen. Dit keer verplaatsen de senioren zich onder leiding van choreografe Lonneke van Leth naar het schoolplein. Een bijzondere, spannende nieuwe samenwerking tussen de Australische danser Marc Brew en de wereldwijd vermaarde Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui leidt tot de wereldpremière van An Accident / a Life. Het programma WHENUA, waarmee New Zealand Dance Company ons land aandoet belooft een verrassend tweeluik te worden die je niet wilt missen. Bekijk het volledige programma op de website van het Holland Dance Festival.

Korzo Theater
Ook bij het Korzo Theater staat het in februari wederom in het teken van de internationale dans met voorstelling van o.a. de Franse choreograaf Antonin Rioche met zijn voorstelling Glitter, waarin alles draait om liefde, roem en erkenning. Choreografe May Zarhy onderzoekt met haar voorstelling Presencia het idee dat het inprenten van een choreografie eigenlijk onbewust verweven is met persoonlijke herinneringen, of het nu gaat om herinneringen aan andere werken of aan ervaringen uit het dagelijks leven. De Italiaanse danseres en choreografe Silvia Gribaudi was eerder in Nederland met haar voorstelling Graces waarna de Theaterkrant verzuchtte hoe jammer het was dat niet meer toeschouwers dit hilarische, geraffineerde én betekenisvolle werk konden beleven. Nu krijgen bezoekers een herkansing.

Bekijk het volledige programma op de website van het Holland Dance Festival.
Prijzen: € 18,00 – 59,00

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Exporteer