Intocht Sinterklaas Den Haag
10:30 16 november 2024 tot 18:00 19 januari 2024
Den Haag, Hofkwartier, het Noordeinde en op de Grote Markt

Zie ginds komt de stoomboot! Sinterklaas en de vrolijke pieten komen weer met de stoomboot vol kadoos, pepernoten en ander lekkers aan in Scheveningen Haven. Na het feestelijke ontvangst in de haven zullen de Sint en de pieten met de rijtoer door de winkelstraten van Den Haag trekken.

Bereikbaarheid haven
Vanwege drukte tijdens de intocht wordt geadviseerd de auto te laten staan en te kiezen voor fiets of openbaar vervoer. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen.

Aankomst en ontvangst Sinterklaas in Scheveningen
Start om 10:30 uur met de ontvangst van Sinterklaas in de haven van Scheveningen. De wachtende kinderen en ouders worden getrakteerd op verschillende optredens. Rond 11:15 uur komt pakjesboot 070 de haven binnen varen en zwaaien Sint en de pieten vanaf het dek de kinderen toe. Zoals elk jaar wordt Sinterklaas officieel ontvangen door de burgemeester en de Spaanse Ambassadeur de heer Fernando Arias González.

Programma Haven (onder voorbehoud)
10.30 uur Aanvang podiumprogramma in de haven van Scheveningen
11.15 uur De stoomboot ‘Pakjesboot 070’ vaart de haven in
11.30 uur Sinterklaas en zijn pieten komen aan wal
11.45 uur Officieel ontvangst
12.00 uur Vertrek Sinterklaas en einde programma in de haven

Rijtour Sinterklaas door Den Haag (onder voorbehoud):
12:30 uur Vertrek uit de haven
13:28 uur Frederik Hendriklaan (De Fred)
13:54 uur Aert van der Goesstraat – Den Haag
14:14 uur Reinkenstraat
14:55 uur Thomsonlaan
14:59 uur Fahrenheitstraat (De Fahrenheit)
16:51 uur Frederikstraat
17:03 uur Denneweg Den Haag
17:08 uur Lange Voorhout (eindpunt)

Bovengenoemde tijden zijn richtlijnen, afhankelijk van de drukte kan de stoet iets eerder of later langskomen. Let op! Dit jaar zal de rijtour niet in de Keizerstraat langs komen.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Ticket Detail

Exporteer