Ludwig
14:00 tot 17:00 - 2 oktober 2022
Theater Branoul, Maliestraat 12, 2514 CA Den Haag

Waanzinnig verklaard, opgesloten, alle macht ontnomen.

Ludwig II is in Klaus Manns novelle ‘het slachtoffer van laaghartige intrige en van zijn eigen overmoed; de psychopaat, de martelaar, een lijdende vorst, die meer overeenkomst vertoont met de late Oscar Wilde dan met een Wagneriaanse held.’

Koning Ludwig II. Geestesziek verklaard door een psychiater die hem nooit heeft gezien en onmiddellijk opgesloten in slot Berg. Hij, de heerser! Hij, de zevenvoudig gezalfde vorst van middernacht -koning Ludwig II- le roi lui-même. En nu? Het einde tegemoet?

Schrijver/regisseur Manon Barthels opent het hoofd van Ludwig II en het publiek kan op reis door de prachtige verbeelding van een gevangen ziel. Een wonderlijke, intrigerende monoloog van een uit de tijd gevallen vorst, op zoek naar geluk, de vluchtigste van alle illusies.

Acteur Sijtze van der Meer slingert ons meesterlijk heen en weer. Koortsachtig zoekend naar… Ja, naar wat? Een uitweg?

Regie/bewerking
Manon Barthels

Spel
Sijtze van der Meer

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • Start 20:15 - :

Exporteer