Museumnacht
20:00 tot 01:00 - 7 oktober 2023
diverse locaties, diverse locaties

In de nacht van zaterdag 7 oktober gooien ruim 38 deelnemende musea en culturele instellingen in Den Haag tijdens Museumnacht hun deuren open.

Van meezingen met Haagse krakers tijdens de karaoke in het Haags Historisch Museum tot een heuse kruidencocktail proeverij met creaties van kunstenaar Mike Bourscheid bij Kunstgalerie 1646. Tijdens de jaarlijkse Museumnacht Den Haag is er van alles te beleven. De culturele instellingen hebben speciaal voor Museumnacht een origineel programma samengesteld. Wie geen keuze kan maken uit de meer dan 120 programma’s, kan zich laten verrassen door een van de inspiratieroutes of clusters. Bezoekers kunnen het optreden van een slangenvrouw bewonderen tijdens een voorstelling in de balzaal van Escher in Het Paleis. Het Lichtkunstpad van Museum Sophiahof toont adembenemende lichtkunstwerken. In het Statenkwartier rijden Tuktuks rond die bezoekers van a naar b brengen. Op vertoon van je ticket kan er gebruik gemaakt worden van de Haags Historische tram die doorrijdt naar het Kunstmuseum. Bezoekers kunnen hier naar het repair & rewear café hun eigen kledingstuk laten repareren, upcyclen of personaliseren al luisterend naar diverse beats van Uit Het Gareel. Maar ook de traditionele rollerdisco in het Atrium ontbreekt niet.

Nieuwe locaties zijn: CBG-Centrum voor Familiegeschiedenis, Deutsche Evangelische Gemeinde, Haagsche Broeder, Haags Openbaar Vervoer Museum, Nationaal Archief, Rijksmuseum De Gevangenpoort en Quartair. Daarnaast is er buiten de musea ook van alles te beleven, zoals het atelier van The Hague Fashion week op het Lange Voorhout. En op vier plekken in de stad zijn informatiepunten waar kunstobjecten van de KABK te bezichtigen zijn.

€ 15,00 – 22,50

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 20:00 - 01:00 :

Ticket Detail

Exporteer