Rampjaar 1672 – Wandeling met Gilde Den Haag
13:00 tot 14:30 - 4 december 2022
Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag

Den Haag was in 1672 het middelpunt van heftige politieke twisten waarin, door aanvallen vanuit de ons omringende landen, de partijen ernstig met elkaar in conflict raakten. Er ontstond een uiterst gespannen situatie, die ontaardde in een gruwelijke lynchpartij op de politieke leiders van de Republiek.

Maar waarom werd de Republiek eigenlijk aangevallen? Waarom kregen de gebroeders De Witt het zo zwaar te verduren? En had Prins Willem III hier iets mee te maken?

Wil je ter plekke beleven waar deze geschiedenis zich heeft afgespeeld, boek dan deze Gildewandeling, speciaal samengesteld in aansluiting op de tentoonstelling in het Haags Historisch Museum, ter herdenking van het Rampjaar 1672, nu 350 jaar geleden.

Praktische informatie:
Startpunt: de wandeling start op de stoep voor het Haags Historisch Museum, eindpunt: Plaats
Start om 13:00 uur; de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Prijs per volwassene € 8,00 exclusief entree museum
Prijs per kind 6 t/m 12 jaar € 4,00 exclusief entree museum
Reserveren? Koop je tickets hier online
Per wandeling kunnen er maximaal 15 personen mee.
Op de dag zelf zijn resterende tickets aan de kassa te koop

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 13:00 - 14:30 :

Exporteer