Scheveningen Light Walk
10:00 tot 23:45 - 9 december 2023
Scheveningen, Scheveningen

Op zaterdag 9 december 2023 is het weer zover: duizenden enthousiaste wandelaars zullen hun wandelschoenen aantrekken en deelnemen aan het grootste lichtfeest van Scheveningen. De inschrijving voor de Scheveningen Light Walk, die dit jaar haar vijfde jubileum viert, is vanaf vandaag geopend.

Dit jaar kunnen wandelaars deelnemen aan een tocht van 7,5, 12 of 18 km. De route loopt ook deze editie door een magisch verlicht Scheveningen, met enkele spannende vernieuwingen.

Vernieuwde route voor de 7,5 km
Een hoogtepunt van deze jubileumeditie is de vernieuwde route van de 7,5 km, die wandelaars meeneemt langs de schitterend verlichte Waterpartij en het betoverende Westbroekpark. Deze unieke toevoegingen zullen de wandelervaring nog onvergetelijker maken.

Speciale extra’s voor deelnemers
Om de wandelervaring compleet te maken, ontvangt iedere deelnemer een echte Scheveningen Light Walk pet met verlichting, een tasje en een wandelkaart aan een Scheveningen Light Walk keycord. Deze extra’s zorgen voor een praktische en feestelijke touch aan de wandeltocht.

Onderweg kunnen alle wandelaars genieten van een gratis warme chocolademelk en een smakelijke oliebol. Deelnemers van de 12 en 18 km ontvangen daarnaast bij Beachclub Aloha ook nog glühwein om op te warmen tegen het einde van een lange wandeling.

Familiewandeling
Het grootste lichtfeest van Scheveningen is écht voor iedereen! Speciaal voor gezinnen is er dit jaar een Familiewandeling (7,5 km). Deze wandeling start wat eerder, tussen 17.00 en 18.00 uur. Zo hebben alle gezinnen voldoende tijd om de route van 7,5 km af te leggen. Daarnaast zal er op de route voldoende entertainment en animatie te vinden zijn, zeker ook voor de kinderen.

Nieuwe exclusieve finishlocatie
Dit jaar bevindt de finish zich op de boulevard van Scheveningen ter hoogte van het Kurhaus. Na de finish krijgen de wandelaars hun unieke wandelpin en worden ze ontvangen in het Kurhaus om daar na te genieten van hun wandeling. Onder het genot van een drankje kunnen zij de wandeling nabespreken in deze exclusieve setting en genieten van een muzikaal optreden.

Tarieven
Kinderen van 0 t/m 5 jaar kunnen gratis deelnemen aan de Scheveningen Light Walk, kinderen van 6 t/m 11 jaar kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief van €6,50. Voor de deelnemers vanaf 12 jaar en ouder vindt ten opzichte van de tarieven van 2022 geen prijsstijging plaats.

Starttijden en entertainment
De eerste wave vertrekt met zonsondergang, want voor het optimale effect van de lichtgevende en muzikale acts is het belangrijk dat het donker is. Deze variërende starttijden zorgen ervoor dat iedereen voldoende tijd heeft om de afstand af te leggen en tegelijkertijd te genieten van het betoverende entertainment langs de route.

16.15 tot 16.45 uur Start 18 km
17.00 tot 18.00 uur Start Familiewandeling (7,5 km)
18.15 tot 19.15 uur Start 12 km
19.30 tot 20.15 uur Start 7,5 km
23.30 uur Sluiting finish

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is verbonden aan de vijfde Scheveningen Light Walk. De stichting, die in één adem genoemd wordt en onlosmakelijk verbonden is met Scheveningen, komt jaarlijks vele malen in actie voor zwemmers en watersporters, maar ook voor de beroepsvaart. De KNRM, voor een groot deel afhankelijk van haar vrijwillige redders, is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Tijdens het inschrijven is er de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen.

Inschrijving geopend
De kans om de magie van Scheveningen in december te ervaren en deel te nemen aan dit bijzondere evenement, is er één die je als wandelaar niet mag missen. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de vijfde editie van de Scheveningen Light Walk via de volgende pagina: www.scheveningenlightwalk.nl/inschrijven

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Exporteer