St. Patrick’s Day The Hague
13:00 tot 23:00 - 17 maart 2023
Grote Markt

Elk jaar wordt St. Patrick’s Day gevierd door meer dan 75 miljoen mensen wereldwijd. En voor de 10e keer op rij bundelen Grote Markt, Den Haag, O’Casey’s Irish Pub en de Irish Club Nederland hun krachten voor een oogverblindende viering van de Ierse cultuur, pal in het hart van de stad. Wees Iers voor één dag en vier het met ons mee!

Op vrijdag 17 maart, van vroeg in de middag tot net voor middernacht is dit de grootste viering van St. Patrick’s Day in Nederland. Maak je klaar om de stad groener te maken met de beste Ierse dansscholen in Europa, grote pinten, geweldige muziek, goed gelachen en nog beter dansen!

Eten, drinken, bewonderen, feesten & dansen
Als expat-stad nummer 1 heeft Den Haag een grote, actieve Ierse community. Het St. Patrick’s Day festival wordt voor de elfde keer georganiseerd door een samenwerking van Irish Club Netherlands, Ierland Toerisme, O’Caseys & de Grote Markt. Dit jaar kunnen de duizenden bezoekers die voor het feest naar Den Haag trekken rekenen op shows van onder meer Ierse folkartiesten Sharon Shannon, The Kings of Connaught en Among The Saints, een fototentoonstelling in het Atrium, filmvertoning in het Omniversum & dansoptredens van de beste Ierse dansscholen van Europa. In de Boterwaag en O’Casey’s gaat het feest tot in de kleine uurtjes door.

Programma
Het programma start om 16:30 op de groen-wit-oranje getooide Grote Markt start met het eerste dansoptreden. Hier wordt een groot buitenpodium opgericht en ook in de omringende cafées is van alles te beleven. De rest van de middag en avond gaat het zowel op de Grote Markt als in O’Casey’s op het Noordeinde los met live muziek en dansoptredens. Voor wie het festival voor het eerst bezoekt: wie geen groen draagt loopt het risico geknepen te worden door leprechauns (Ierse kabouters)…

Grote Markt:
16:30 – 17:00 uur: REDMOND SCHOOL OF IRISH DANCING
17:45 – 18:30 uur: THE KINGS OF CONNAUGHT
18:45 – 19:00 uur: SOLARIS IRISH DANCE
19:15 – 19:45 uur: KILKENNY SCHOOL OF IRISH DANCING
20:30 – 21:15 uur: SHARON SHANNON
21:15 – 22:00 uur: NATTERJACK
22:00 – 23:00 uur: AMONG THE SAINTS
22:00 – 03:00 uur: AFTERPARTY (De Boterwaag)

O’Casey’s, vanaf 17.00 uur tot in de late uurtjes:
O’LLANNIS
OLI EMMETT
IAN DONNELLY
HOPPER
HANNEKE LAURA
OLD MAN FERGUS
THE COINCIDENCES
NICKY WICKS

☘️ Het St. Patrick’s Day 2022 Festival is een GRATIS festival ☘️

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Exporteer