Summertime Festival
17:00 18 juli 2024 tot 23:00 20 juli 2024
Grote Markt

Musicon en Stichting Popdistrict presenteren op 18, 19 en 20 juli de negentiende editie van het Summertime Festival op de Grote Markt in Den Haag. Dit jaar staat latinmuziek centraal, van Argentinië tot Colombia en van Cuba tot Suriname. Onder andere Cantorias met Lílian Vieira en Haagse top-ensembles als Masalsa en ChaChaChalina maken hun opwachting tijdens het gratis toegankelijke festival.

Summertime Festival doet ook dit jaar zijn naam eer aan met een zomerse muziekprogrammering op het gebied van jazz- en wereldmuziek. De grote diversiteit aan stijlen en culturen binnen deze genres krijgt dit jaar meer dan ooit een podium tijdens het driedaagse evenement. Zo is er plaats voor salsa, bossanova, merengue, tango en nog veel meer stijlen die hun oorsprong vinden in Latijns-Amerika.

Eindeloos divers Den Haag
“Achter deze aanstekelijke ritmes en dansbare melodieën schuilt een rijke geschiedenis en betekenis die we graag met elkaar willen vieren”, aldus Daan van der Bruggen, directeur van Musicon en programmeur van Summertime Festival. “Summertime biedt een perfecte zomerse soundtrack vol diepgang en diversiteit. We streven ernaar om een podium te bieden voor toptalent in de jazz- en wereldmuziek: onderbelichte genres op de podia tegenwoordig, als je het ons vraagt. Daarbij willen we ook de positie van Den Haag als eclectische cultuurstad benadrukken door vooral internationale musici uit eigen stad te programmeren. Want Den Haag heeft op het gebied van diversiteit enorm veel te bieden.”

Programma
Donderdag 18 juli, van 17:00 tot 23:00 uur

– Masha Bijlsma Band ft Ilja Reijngoud plays Abbey Lincoln [Vocal Jazz]
– CaboCubaJazz [Coladeira, Morna, Cuban Rumba & Salsa]
– Nique Quentin y Los Melos [Colombian Salsa]

Vrijdag 19 juli, van 17:00 tot 23:00 uur
– Fleurine & Brazilian Dream [Bossa, Baiao & Samba]
– ChaChaChalina [Latin Jazz & New York Salsa]
– Cantorias [Brazilian Close Harmony met o.a. Lílian Vieira]

Zaterdag 20 juli, van 13:00 tot 23:00 uur
– Jazz Focus Big Band [Christina Concours Winnaar]
– Trio Tango Extremo [Tango Nuevo]
– FRESH! presents Carolina Peña Quintet [Música de América del Sur]
– Bigi Fesa [The Ultimate Surinam Jam]
– Masalsa [Nr 1 Salsa Orchestra from The Hague]

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer, FRESH! Young Jazz en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag (BID). Het festival wordt verder mogelijk gemaakt door het Sena Performers Fonds, de Van Ommeren – de Voogt Stichting, de Van den Berch van Heemstede Stichting, Stichting Zabawas en Gemeente Den Haag.

Over Summertime
Summertime is een gratis openluchtfestival voor jazz en wereldmuziek in Den Haag, dat plaatsvindt van 18 tot en met 20 juli 2024. Het programma omvat zowel iconische artiesten als jong opkomend talent en combineert oude en nieuwe muziekstijlen. Het evenement vindt plaats op de Grote Markt midden in Den Haag. Summertime streeft ernaar een breed publiek te bereiken door afwisselend ‘zwaardere’ en ‘lichtere’ concerten aan te bieden. Met ongeveer tienduizend verwachte bezoekers is het festival een belangrijk cultureel evenement in de stad.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Ticket Detail

Exporteer