The Fashionweek
11:00 tot 18:00 - 2 oktober 2022
Centrum, Den Haag

In het najaar vindt The Fashionweek plaats. Hét jaarlijkse event met catwalkshows, modetentoonstellingen, workshops en talentvolle modeontwerpers uit Den Haag en regio die je laten kennis maken met hun prachtige ontwerpen.

The Fashionweek 2022
Van 26 september t/m 2 oktober vindt The Fashionweek (voormalig The Hague Fashion Week) plaats. Met modeshows, tentoonstellingen, design wedstrijd, workshops en een fashionroute laten we zien dat Den Haag écht een modestad is.

The Fashionweek is een uniek modefestival waar couture en uniek ontworpen kledingstukken samenkomen. Niet commerciële ontwerpers, modestudenten en fashionbrands met een duidelijke visie en eigen handtekening wordt een platvorm geboden en tonen hun werk op de catwalk en exposities. Het gaat hier doorgaans om unieke ontwerpen, zogenoemde couture. De ontwerpen zijn conceptueel, doordacht, niet trendvolgend maar trendsettend, met aandacht voor ambacht, handwerk en duurzaamheid gemaakt. Deze inclusieve en sustainable ontwerpers brengen samen de toekomst van mode tijdens The Fashionweek The Hague.

Historische moderoute
Onderdeel van het programma van The Fashionweek is een historische moderoute door de binnenstad van Den Haag. In verschillende historische panden laten ontwerpers hun creaties zien in
de etalages. Het werk van de modetalenten is te zien bij o.a. Bijenkorf, Uniqlo, H&M, Juwelier Steltman, Beeld&Geluid en The Student Hotel.

The Fashionweek, hét modefeest in Den Haag
Het doel van het jaarlijks terugkerende modefestival The Fashion week is het op de kaart zetten van de regio Den Haag als modestad. Er is erg veel talent maar er is maar weinig ruimte voor het podium dat ontwerpers van mode en textiel, modefotografen etc. hard nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Samenwerking tussen de verschillende disciplines is het uitgangspunt voor The Fashionweek. Gevestigde en nieuwe namen in de modewereld krijgen de kans zichzelf en hun creaties te tonen. Voor elke vorm van mode moet ruimte zijn, maar creativiteit en liefde voor het vak, creativiteit, diversiteit en ambacht staan voorop.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 11:00 - 18:00 :

Exporteer