Boeren op 16 oktober weer naar Malieveld

Michael Withuis

De actiegroep Farmer Defence Force houdt op 16 oktober opnieuw een protestactie. Een woordvoerder van Farmer Defence Force zei dat onder meer burgers, vissers en bouwvakkers zich bij de actie zullen aansluiten en dat er vermoedelijk veel meer mensen komen dan bij het protest op het Malieveld.

De woordvoerder wilde nog niet zeggen hoe de actie er gaat uitzien en waar die zal plaatsvinden. Dat maakt de actiegroep vermoedelijk dinsdag bekend. “Ik kan wel zeggen dat we ook bij de nieuwe actie meedoen met onze trekkers.”

Boeren kwamen vorige week dinsdag massaal naar het Malieveld in Den Haag, onder meer omdat ze zich oneerlijk behandeld voelen in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van stikstofuitstoot. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot had de toorn van de sector over zich afgeroepen door te pleiten voor een halvering van de veestapel.

Door: ANP | Foto: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Boeren en andere demonstranten gaan Binnenhof bezetten, nieuwe verkeerschaos dreigt

Boeren en andere demonstranten bezetten vanaf volgende week woensdag het Binnenhof in Den Haag. Ze blijven net zo lang tot hun eisen zijn ingewilligd in het hart van de Nederlandse politiek. Woensdag doen ze eerst rijksgezondheidsinstituut RIVM in Utrecht aan, zo maakt zegsman Marc van den Over van actiegroep Farmers […]