De gigantische cruiseschepen die sinds mei dit jaar een bijzonder gezicht zijn aan de kustlijn tussen Scheveningen en Noordwijk zijn, gaan vertrekken. Dat schrijft mediapartner Omroep West. De cruiseschepen kwamen voor de kust stil te liggen door de coronacrisis.

Omdat het coronavirus alle cruisevakanties heeft stilgelegd, moesten de schepen op zoek naar een plek om te verankeren. Het gaat om schepen van de cruisemaatschappijen Holland-Amerika Lijn en Princess Cruises, die onder hetzelfde bedrijf vallen.

Vanwege de onzekere toekomst voor cruisevakanties en de hoge parkeerkosten en beperkte ruimte in de havens moesten de schepen noodgedwongen voor anker. Daar komt nu verandering in.

Betere wateren
Twee schepen van cruisemaatschappij Holland-Amerika Lijn, de Zaandam en de Volendam, zijn afgelopen weekend al vertrokken naar het Engelse Southampton. Het cruiseschip Nieuwe Statendam zal binnenkort vertrekken.

Ook een schip van cruisemaatschappij Princess Cruises, Emerald Princess, zal eerdaags het anker lichten. De schepen vertrekken naar Engeland omdat de wateren daar beter zouden zijn.

Bron: denhaagfm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *