Parkpop verhuist van Zuiderpark naar Malieveld

Michael Withuis

Parkpop neemt na 40 jaar afscheid van het Zuiderpark in Den Haag. Als corona komende zomer niet opnieuw roet in het eten gooit, vindt de 40ste editie van het festival plaats op het centraal gelegen Malieveld.

Voor organisator Guus Dutrieux was het een moeilijk, maar noodzakelijk besluit, onder andere om het festival “nationaal beter op de kaart” te zetten. “Iedereen kent het Malieveld, het ligt centraal en het is goed bereikbaar”, zeg hij tegen Omroep West.

Overlast
Bovendien ervaren de omwonenden van het Zuiderpark volgens de organisator steeds meer overlast van evenementen in hun wijk. “De verhuizing is voor de wijk goed, het is voor het festival goed. Den Haag heeft ingezet op het Malieveld als de evenementenlocatie van het land. Dus daar doen wij aan mee.”

Familiefestival
Parkpop trok de laatste jaren zo’n 200.000 bezoekers. Het heeft zich altijd verkocht als een familiefestival en daar komt volgens Dutrieux op het Malieveld geen verandering in. “De sfeer zit vooral in de opbouw en de programmering van het festival. Het blijft nog steeds een familiefestival. Alleen wat centraler gelegen en beter bereikbaar voor iedereen.”

Bron: www.omroepwest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Vreugdevuren Duindorp én Scheveningen gaan weer niet door

De vreugdevuren op het strand van Scheveningen gaan ook deze jaarwisseling niet door. Het rondwarende coronavirus gooit roet in het eten, zo meldt de gemeente Den Haag zojuist. Het besluit is genomen in overleg met de bouwers van de vier vreugdevuren: Scheveningen, Duindorp, Escamp en Laak. Hoewel qua vergunningen alle […]