Den Haag viert de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival! Het festivalprogramma is in 2021 online te volgen door de geldende coronamaatregelen met o.a. de artiesten Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser. De veertien Bevrijdingsfestivals , waaronder Den Haag, bieden op Bevrijdingsdag een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. Dit jaar bezoek je dus niet één festival, maar 14 Bevrijdingsfestivals, gevuld met zang, dans, muziek, theater en gesprekken over vrijheid. De Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser verbinden de festivals met livestream vanuit een bijzondere locatie.

Ambassadeurs van de Vrijheid
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemt elk jaar Ambassadeurs van de Vrijheid die op 5 mei op de verschillende Bevrijdingsfestivals optreden. De artiesten worden normaal met helikopters van Defensie naar de festivals gevlogen. Dit jaar gaan ze op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. Davina Michelle heeft haar eigen volgers opgeroepen om met haar van gedachten te wisselen over vrijheid. Zanger Tino Martin gaat samen met schrijver en journalist Natascha van Weezel naar Auschwitz om in gesprek te gaan over de Holocaust en rapper Jonna Fraser maakt een verhaal over afkomst: wat betekent zijn afkomst voor wie hij is? En hoe is dat voor anderen? Op de socialmediakanalen van de ambassadeurs en het Nationaal Comité 4 en 5 mei worden hun bevindingen in aanloop naar de Bevrijdingsfestivals gedeeld.

Vrijheidsvuur
Het Vrijheidsvuur wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei opgehaald in Wageningen. Het vuur komt ‘s middags aan bij de festivals en wordt in alle veertien festivalsteden tegelijkertijd ontstoken. In Den Haag gebeurt dat bij het Kunstmuseum door minister-president Mark Rutte.

Televisiestudio
Nicolette Krul, vorig jaar nog één van de Haagse Vrijheidsambassadeurs, presenteert het negen uur durende programma vanuit een televisiestudio in de foyer van het PAARD.
Het gehele programma is op 5 mei tussen 13.00 en 22.00 uur te zien op Den Haag TV en verschillende websites, waaronder Bevrijdingsfestivaldenhaag.nl, Bevrijdingsfestivals.nl, Denhaagfm.nl, Omroepwest.nl en natuurlijk hier op 070online.nl.
Bovendien kan iedereen die dat wil het festival ook zelf streamen op de eigen website of social media.

Programma Bevrijdingsfestival Den Haag 2021

ASN BANK STAGE
15.30 uur Van Wanko
17.00 uur Handsome Poets
19.15 uur Suzan & Freek
20.30 uur Milow

SENA PERFORMERS STAGE
13.15-16.00 uur Finale Talent Event / Songs For Freedom met D. Meijer, Nordin, JOAZ, The Sin Bin en Blueside
18.30 uur Lauwtje
20.00 uur Merol

AMBASSADEURS VAN DE VRIJHEID
16.30 uur Jonna Fraser
17.30 uur Tino Martin
18.45 uur Davina Michelle

MADURODAM
21.00 uur DI-RECT

VFONDS FOYER
13.00-22.00 uur Centrale presentatie, interviews en reportages.

Songs for Freedom – Talent Event
Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt ook de eerder uitgestelde finale plaats van TALENT EVENT, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom. De strijd gaat tussen rappers D. MEIJER en NORDIN, rockbands THE SIN BIN en BLUESIDE, en het singer/songwritersduo JOAZ. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met duizend euro en mag onder meer optreden tijdens verschillende Haagse zomerfestivals in 2022. Ook gaat de winnaar enkele songs opnemen in de Basementstudio in Den Haag.

Haagse Vrijheidsweken
Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt ook dit jaar voorafgegaan door de Haagse Vrijheidsweken. Tientallen organisaties in de stad hebben daarvoor een speciaal programma samengesteld. Afhankelijk van de coronamaatregelen kunnen dat fysieke evenementen zijn of online. Van 10 april tot en met 10 mei ben je welkom bij een groot aantal (online) activiteiten, zoals debatten, lezingen, exposities, herdenkingen en filmvoorstellingen. Kijk op de website Haagsevrijheidsweken.nl voor het volledige programma.

Meer informatie vind je op www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

www.facebook.com/bevrijdingsfestivalwww.instagram.com/bevrijdingsfestivaldhhttps://twitter.com/bevrijdingdh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *