We waren zaterdag avond in een gezellig drukke Grote Kerk. Hier vond voor de 9e keer het Nederlands Bierproeffestival plaats. Met 40 brouwerijen die gezamenlijk 250 bieren brouwen.
Brouwers vertelde ons interessante zaken uit het brouwproces. Zoals veel over gerst, mout en hop en hoe deze ingrediënten zorgen voor de smaak en de houdbaarheid van bier. Daarnaast heb je bovengisting en ondergisting en zelfs gisting op de fles. Ook heeft de vorm van het glas betrekking op de smaakervaring van een bier. Het was niet alleen een proefavond, maar ook nog eens een zeer interessant informatief festival. Naast het bier waren er ook verschillende foodstands meer heerlijk eten.
En allemaal Nederlandse bieren, we denken vaak aan onze buurlanden als het gaat om bier. Maar vergeet absoluut ons eigen kleine landje niet. Ook werd met dit festival traditioneel de Week van het Nederlandse Bier geopend.
Eindconclusie we genoten van bier, het eten, de enthousiaste bierbrouwers en brouwmeesters en de gezellige bezoekers van dit festival.