Bevrijdingsfestival
12:00 tot 23:00 - 5 mei 2024
Malieveld, Koekamplaan, 2594 AA Den Haag

In heel Nederland wordt op 5 mei de vrijheid gevierd tijdens Bevrijdingsdag: in veertien steden vindt het Bevrijdingsfestival plaats. Dit jaar wordt niet alleen het einde van de Tweede Oorlog gevierd, maar wordt ook stilgestaan bij de huidige situatie in Oekraïne. In Den Haag wordt het Bevrijdingsfestival op het Malieveld gevierd. Het Vrijheidsvuur wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei opgehaald in Wageningen. Het vuur komt ‘s middags aan bij de festivals en wordt in alle veertien festivalsteden tegelijkertijd ontstoken.

Ambassadeurs van de Vrijheid
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemt elk jaar Ambassadeurs van de Vrijheid die op 5 mei op de verschillende Bevrijdingsfestivals optreden. De artiesten worden met helikopters van Defensie naar de festivals gevlogen. De Ambassadeurs van de Vrijheid wordt in aanloop van het festival bekend gemaakt.

Programma Bevrijdingsfestival 2024 Den Haag

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is nadrukkelijk méér dan een popfestival. Tijdens het evenement wordt op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat.

Andere vaste onderdelen op het festival zoals het Plein van de Vrijheid, de festivalmarkt, de zweefmolen en een terrein met kinderactiviteiten keren uiteraard dit jaar ook weer terug op het Malieveld.


Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 12:00 - 23:00 :

Exporteer