Bunkerdag
10:00 tot 17:00 - 25 mei 2024
Den Haag, Hofkwartier, het Noordeinde en op de Grote Markt

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog.

Op zaterdag 25 mei 2024 van 10.00 tot 17.00 uur zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden samen open voor Bunkerdag! Het programma staat vanaf 1 maart 2024 op de website.

Geniet tot die tijd van de vele wandel- en fietsroutes of openstellingen, te vinden via onze pagina, de websites van de bunkers of bezoekatlantikwall.nl.

In Den Haag kan je naar de volgende locaties:
* Atlantikwall Museum Den Haag
* Commandobunker 608
* Führer der Schnellboote en keukenbunker
* Gangenstelstel Widerstandnest 67 HL
* Manschappenbunker 622
* Nationaal Monument Oranjehotel
* Tobruk Ypenburg

Klik hier voor de overige locaties in Nederland.

Tickets
Om Bunkerdag te bezoeken heb je een ticket nodig. Deze kun je kopen bij iedere bunker op locatie die deelneemt aan Bunkerdag, Vooraf kan je geen ticket kopen.
Het ticket heeft de vorm van een polsbandje. Daarmee kun je alle locaties bezoeken. Je hoeft dus maar eenmalig een ticket te kopen.

Volwassen (13+): €7,50
Kinderen (4-12 jaar): €4,-
Kinderen (0-3 jaar): Gratis
Veteranen: Gratis op vertoon van de Veteranenpas

GOEDE SCHOENEN
Trek stevige schoenen aan waarmee je goed door los zand en modder kan lopen. In sommige bunkers kan een klein laagje water staan, het is dus handig als ze ook waterdicht zijn.

GOEDE KLEDING
Met goede kleding bedoelen we in dit geval niet je zondagse outfit. Soms moet je een beetje klimmen en klauteren om een bunker in te komen. Loszittende kleding maakt dit een stuk makkelijker. Ook zijn veel van de bunkers al enige tijd niet meer afgestoft. Als je ergens tegenaan komt kun je dus wat viezigheid op je kleren krijgen.

PAS OP VOOR TEKEN
Het is het tekenseizoen en we hopen natuurlijk op lekker weer. Maar pas op wanneer je op bunkertocht met je blote benen door het hoge gras, struikgewas en bossen loopt. Trek voor de zekerheid toch een lange broek aan en lange mouwen. Als je het echt goed wilt doen stop je je broek ook nog in je sokken.

ZAKLAMP MEE
In sommige bunkers is het licht sinds WO2 niet meer aangeweest. We doen ons best veel van de bunkers te verlichten, maar donkere hoekjes, gangen en kamers zullen er altijd blijven. Neem dus je zaklamp mee!

KIJK WAAR JE LOOPT
In bunkers zitten op onverwachte plekken oneffenheden, gaten of bijvoorbeeld kabelgoten. Kijk dus goed uit waar je loopt! En pas ook goed op voor uitstekende stukken beton of ijzer!

WEES LIEF VOOR ELKAAR
Bunkerdag is mogelijk dankzij vrijwilligers en medewerkers. Ze nemen je mee, delen informatie en zorgen ervoor dat jullie de beste editie ooit ervaren. Wees daarom extra lief voor deze toppers!

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 10:00 - 17:00 :

Exporteer