Chinees Nieuwjaar 2024
13:00 tot 17:30 - 24 februari 2024
Rabbijn Maarsenplein
SpeelgoedSpeelgoed

Op zaterdag 24 februari a.s. vindt de Chinese Nieuwjaarsviering plaats in Chinatown Den Haag. Eindelijk na drie jaar afwezigheid (door o.a. corona) kunnen we in Chinatown weer het Chinees Nieuwjaar vieren, met de Chinese gemeenschap, lokale ondernemers, bewoners, Hagenaars, bezoekers uit de Randstad, toeristen en andere geïnteresseerden.

Jaar van de Draak
Officieel start het Chinees Nieuwjaar op 10 februari a.s. Dan begint het Jaar van de Draak. In de Chinese cultuur wordt de Draak geassocieerd met voorspoed, en succes. Het staat symbool voor kracht en moed. Draken zijn over het algemeen enthousiast, levendig, trots en succesvol. In China wordt het Chinees Nieuwjaar ongeveer 14 dagen lang gevierd, dan hebben de meeste mensen vrij en die gaan op familiebezoek. In Chinatown Den Haag is ervoor gekozen om het Chinees Nieuwjaar op zaterdag 24 februari te vieren. In het Haagse stadhuis vindt eveneens op zaterdag 24 februari de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar plaats.

Start viering Chinees Nieuwjaar op Rabbijn Maarsenplein
Het Chinees Nieuwjaar start op zaterdag 24 februari vanaf 13.00 uur op het Rabbijn Maarsenplein in Chinatown Den Haag en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Het programma bestaat een kleurrijke optocht van Chinese leeuwen en Chinese draken met Chinese muziek en Chinees vuurwerk door Chinatown.
De optocht stopt bij een aantal Aziatische winkels waar voor de deur een Chinese leeuwendansritueel wordt uitgevoerd. Hierna gaat de optocht weer verder door Chinatown. Een mobiele DJ zorgt voor Aziatisch muzikale sfeer tijdens de optocht. Van oudsher trekt deze optocht heel veel bezoekers aan, die ook meelopen. Kortom, een gezellig feest voor jong en oud!

Programma Chinees Nieuwjaar
Datum: zaterdag 24 februari 2024
Tijd: 13:00 – 17.30 uur
Gratis toegankelijk
Locatie: Rabbijn Maarsenplein

13.00 u Aanvang

13.30 u Opening door burgemeester met Chinese leeuwendans, Enkele toespraken door deelnemende organisaties/gasten. Fotomoment genodigden met Chinese leeuwen en Chinese draken

1345/14:00 u Optocht met Chinese leeuwen, Chinese draken, Chinese muziek en Chinees vuurwerk door Chinatown, Chinese leeuwendans ritueel voor enkele winkels van lokale ondernemers, Mobiele DJ zorgt voor Aziatische sferen tijdens optocht, Kinderactiviteiten (onder voorbehoud, afhankelijk van het weer)

17.30 u Einde

Kom en vier het Chinees Nieuwjaar met familie en vrienden in Chinatown Den Haag!

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 13:00 - 17:30 :

Exporteer