Crossing Border festival
12:00 2 november 2022 tot 20:00 5 november 2022

Op 2-5 november 2022 komen meer dan 80 auteurs en muzikanten uit de hele wereld naar Den Haag voor de 30e editie van Crossing Border. Het festival vindt plaats in elf locaties in het en rondom het Haagse centrum.

Crossing Border Den Haag
Eén van de meest spraakmakende hedendaagse literatuur- en muziekfestivals in Europa. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in het geschreven, gesproken en gezongen woord. Met internationale auteurs en artiesten die concerten, lezingen en voordrachten geven. Gezocht wordt naar combinaties met muziek, film en beeldende kunst. Naast grote namen uit de literatuur- en muziekwereld wordt veel aandacht gegeven aan (nu nog) onbekende namen. De nadruk wordt gelegd op het tonen van nieuwe ontwikkelingen binnen de literatuur en muziek en op de relatie met andere kunstdisciplines.

De jubileumeditie
Crossing Border wordt dit jaar gehouden van 2 tot en met 5 november. Extra bijzonder, want het is meteen een jubileumeditie! Crossing Border viert namelijk haar 30ste verjaardag.

Openingsavond
Op 2 november is de spectaculaire openingsavond met PJ Harvey. Zij is al bekend als een van de meest getalenteerde songwriters van haar generatie en een muzikaal genie, op deze avond maken we kennis met haar literaire kant. Een uniek evenement, waarbij ze poëzie voordraagt uit haar nieuwe boek Orlam, het resultaat van zes jaar intens schrijven.
Naast haar voordracht wordt ze geïnterviewd door de Britse auteur Max Porter, schrijver van onder andere Verdriet is een ding met veren.

Bevestigde schrijvers: Nino Haratischwili, Mohamed Mbougar Sarr, Benedict Wells, Nora Krug, Karina Sainz Borgo, Mariana Enriquez, Bryan Washington, Kees van Kooten. Mustafa Stitou en Thomas Heerma van Voss.

Bevestigde muzikanten: Lonnie Holley, Pitou, The Delines, Kara Jackson, Robocobra Quartet, Robin Kester en Kelcey Ayer.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

 • 20:00 - 21:30 : Woensdag 2 november

  Locatie: Koninklijke Schouwburg

 • 20:00 - 0:00 : Donderdag 3 november

  Locatie: Korzo Theater

 • 19:00 - 0:00 : Zaterdag 5 november

  Locatie: Korzo Theater

 • 12:00 - 17:00 : Zaterdag 5 november

  Locaties: Theater aan het Spui, Zaal 3, Kunstmuseum Den Haag, BorderKitchen, Theater Pepijn, The Bookstor Cafe, Koninklijke Academie der Beeldende Kunsten (KABK), 3345 records, Huis van het Boek

Ticket Detail

Exporteer