Jazz in de Gracht
17:00 24 augustus 2023 tot 23:00 27 augustus 2023
Gracht, Groenewegje, Den Haag

Jazz in de gracht is een supergezellig muziekfestival in de binnenstad van Den Haag. Op en rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade en de Hooigracht geven tientallen jazzartiesten gratis concerten vanaf boten en drijvende podia. Tijdens het muziekevenement kun je bij de verschillende cafés en restaurants aan de kades genieten van een hapje en een drankje. Ook zal er een groot aantal foodtrucks op de kades staan waar allerlei culinaire lekkernijen te halen zijn. Zonder twijfel het gezelligste jazzfestival van Nederland!

Locaties Jazz in de gracht
Festival Jazz in de gracht vindt plaats op drie locaties in de Haagse binnenstad:
* rond de Dunne Bierkade in de Stationsbuurt (hoofdlocatie),
* aan de Veenkade naast de Paleistuin,
* en bij de Hooikade achter de Denneweg.

Aan de Dunne Bierkade en het Groenewegje zijn er meerdere haltes waar de muzikanten spelen, en op de Bierkade bevinden zich verschillende podia. Hier zullen ook diverse foodtrucks staan met culinaire lekkernijen. Bij de Veenkade ligt een podium in de gracht en geniet je vanaf de terrasboten en de kade van de concerten. Ook de Hooikade zal dit jaar gesierd worden met varende platbodems met jazzbandjes. De allure en sfeervolle uitstraling van deze gracht in buurtschap 2005 passen perfect bij de sfeer van Jazz in de gracht. Ook hier word je verrast met culinaire lekkernijen door diverse foodtrucks en zorgen de gezamenlijk ondernemers uit het buurtschap voor de lekkerste drankjes vanuit twee chique bareilanden.

Den Haag voelt zich trots met dit unieke evenement. Jazz hoort thuis in de hofstad en de grachten krijgen sinds enkele jaren weer de aandacht die ze verdienen. Den Haag staat weliswaar nog niet zo bekend als grachtenstad, toch kun je de leukste tours maken met rondvaartboten waarbij gidsen aan boord de leukste verhalen over Den Haag vertellen.

Tijden Jazz in de gracht
De tijden van het programma verschillen per locatie. De precieze locaties en tijden worden later bekend gemaakt.

Bereikbaarheid
Vanwege de drukte raadt de organisatie aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. De (Dunne) Bierkade ligt op vijf minuten lopen van Station Den Haag Hollands Spoor en op tien minuten van CS. Bovendien stoppen er verschillende trams en bussen in de buurt. De Veenkade is vanaf beide treinstation het snelst met tram 16 richting Statenkwartier te bereiken. De Hooikade bevindt zich in de buurt van Station Den Haag Centraal en is makkelijk met tram 9 te bereiken.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 17:00 - 23:00 :

Ticket Detail

Exporteer