JIMMY ROSENBERG TRIO
20:00 tot 23:30 - 18 mei 2024
Podium Aan Zee, Keizerstraat 58 Scheveningen

Na het vorige snel uitverkochte en zinderende concert van deze gitaarlegende, is Podium Aan Zee er weer in geslaagd om hem naar het hart van Scheveningen te halen: de Nederlandse Gypsy Jazzvirtuoos Jimmy Rosenberg geeft op zaterdag 18 mei 2024 samen met zijn Trio wederom een fenomenale perfor­mance!

Jimmy Rosenberg
De meestergitarist Rosenberg was nog maar acht jaar, toen hij furore maakte als gitarist. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige, echte opvolger van Django Reinhardt. Op tienja­rige leeftijd trad Jimmy op in de BBC-documen­taire Django’s Legacy, waarna de hele wereld kennis maakte met zijn kunsten.

Hij trad op door heel Europa. Van het Concert­ge­bouw tot Django­fes­ti­vals in Oslo en Parijs. Een carrière waar iedere muzikant van droomt. Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde. Er moest een tournee worden gecanceld en Jimmy kwam terecht in de schaduw­kant van het leven.

Na jaren van stilte pakte hij de gitaar weer op. Meteen waren daar weer lovende kritieken. In 2022 werd hij prompt geboekt als sterspeler op het Jazz Festival in Milaan en keerde hij in de zomer van dat jaar ook terug op het podium van Samois-sur-Seine, het beroemde Django Reinhardt Festival in Frankrijk. Ondertussen stromen de aanvragen van over de hele wereld opnieuw binnen.

Podium Aan Zee is er trots op om deze pure artiest te ontvangen…..

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 20:00 - 23:30 :

Exporteer