Podium aan Zee
20:00 tot 23:55 - 25 maart 2023

In hartje Scheveningen bevindt zich Podium aan Zee: dé broedplaats voor (muziek)cultuur, waar livemuziekprogrammering, cultuureducatie en talentontwikkeling met elkaar in verbinding staan.

Podium aan Zee is het bruisend middelpunt van livemuziek, evenementen en cultuur in stadsdeel Scheveningen. Het podium heeft als doel het programmeringsaanbod en Makersklimaat voor de Haagse regio te vergroten, vernieuwen en toegankelijk te maken voor een breed publiek én meer (jonge) mensen in aanraking te laten komen met cultuur.

Clubhouse, (Gypsy) Jazz, Reggae, Surf, Wereldmuziek, America, Indie en Nederpop bij Podium Aan Zee!
Muziekliefhebbers van alle genres komen helemaal aan hun trekken bij Podium Aan Zee.

Zaterdag 18 & zondag 19 februari
Talent Event

Zaterdag 25 februari
Boulevard of Music: Het beste uit de Nederpop
De eerdere voorstelling door muziekcollectief RockBoulevard Project, het ‘Beste uit de Symphonic Rock’, is goed aangeslagen bij het publiek. In het nieuwe jaar is een nieuwe mogelijkheid om te kunnen genieten van een sterk collectie muzikanten. De formatie zal dan opnieuw muzikaal van zich doen spreken met de voorstelling ‘Het beste uit de Nederpop.’ De Haagse popmuziek van weleer zal een prominente rol krijgen.

Locatie: Keizerstraat Scheveningen
Tijd: 20:30 uur – 23:30 uur
Toegang: € 15,-

Zaterdag 4 maart
‘Gouwe ouwe’ Feesten voor Scheveningse ouderen
Bij Gouwe Ouwe ga je als deelnemer gratis terug naar de bruine kroeg van weleer, waar professionele muzikanten live de nummers spelen die herinneringen naar boven brengen. Can’t Help Falling In Love van Elvis, dat je doet denken aan je eerste jeugdliefde. Of Malle Babbe van Rob de Nijs, waarop je wellicht hard hebt staan meezingen tijdens een gezellige avond.

Stichting De Tijdmachine zet zich in voor ouderen die zelfstandig wonen of wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis. ‘Gouwe Ouwe’ (door het ministerie van OCW ondersteund) is een van de projecten. Deze muzikale reis door het verleden vindt maar liefst vier keer plaats bij YMCA Scheveningen.

Locatie: Keizerstraat Scheveningen
Tijd: 14:30 uur – 16:30 uur
Toegang: Gratis

Zaterdag 11 maart
Johan Plomp’s Optophbia (Jazz)
Optophobia, is in de ironie een aanmoediging (voor de muzikanten en het publiek) om de ogen te openen, letterlijk elkaar in de ogen te kijken en de verbinding te zoeken. Johan Plomp’s Optophobia gaat niet alleen maar om de wereld om Johan heen, maar ook over het herkennen van zijn eigen veilige bubbel met gelijkgestemde waarin het soms wel erg comfortabel wordt, of juist heel erg oncomfortabel… Dit project is een oproep aan iedereen om het perspectief op je eigen dagelijkse en misschien artistieke leven te veranderen.

De muziek van Johan Plomp’s Optophobia is in de klassieke 5tet bezetting, groove gebaseerd met een hedendaagse blik terugkijkend op de traditie. De Wurlitzer van Koen mengt een elektrische klank met de akoestische klanken van de blazers, drums en contrabas.

Locatie: Keizerstraat Scheveningen
Tijd: 20:30 uur – 23:55 uur
Toegang: € 15,-

Zaterdag 18 maart
Yachtwerk // The Bohemes // Blue Milk
Vanuit de Nederlandse westkust maakt Yachtwerk muziek geïnspireerd door de West Coast sound uit de jaren ’70 en ’80.

The Bohemes zijn oorspronkelijk opgericht over een gezamenlijke passie voor Engelse verhalende gitaarmuziek zoals The Libertines, The Jam, The Clash en The Smiths. Bij het luisteren van Death On The Stairs ging er een nieuwe wereld voor hen open.

Locatie: Keizerstraat Scheveningen
Tijd: 20:30 uur – 23:30 uur
Toegang: € 10,-

Zaterdag 25 maart
Dramtune night: Whiskey & Live Music
Het heerlijk Dramtune-concept van de Schevenings-Italiaanse wereldmuziekorganisator Sandro Bruti wordt op zaterdag 25 maart gehost door Podium Aan Zee met een avond voor fijnproevers: Wereldmuziek van Noam Bar uit Israël en andere oorspronkelijke artiesten én een melange van Ierse en Italiaanse Dramtune specialiteiten. Die mag je eigenlijk niet missen…

Locatie: Keizerstraat Scheveningen
Aanvang: 18.00 uur (inloop en eten)
Aanvang muziek: 20.00 uur
Einde: 23.55 uur
Toegang: € 20,- (inclusief Italiaans eten óf inclusief 1 volle maat whiskey)

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Exporteer