The Life I Live
19:00 tot 23:59 - 26 april 2024
Centrum, Den Haag
SpeelgoedSpeelgoed

The Life I Live in Den Haag is traditioneel hét feest de avond voor Koningdag. Alweer 12 edities presenteert THE LIFE I LIVE, als opvolger van de Koningsnach, het geluid van nu en de toekomst en is trots dat dit jaar weer te kunnen doen. Met de stad en voor de stad. De Haagse muziekcultuur is uniek.

De eerste namen van THE LIFE I LIVE 2024: Ares – Droom Dit – Coloray – The Indien – Rens, Jaïr & Ome Uncle – Moody Mehran – I-F – One White Dog – Yellofox – Kopsmart – Tripkip – COLLIGNON – MOJO FYRE

PODIA TERUG OP DE GROTE MARKT EN HET KERKPLEIN
Den Haag staat op 26 april weer als vanouds in het teken van goede muziek. Waar er in 2023 een kleinere opzet was, staat dit jaar de binnenstad weer bomvol vette acts. De muzikale ontdekkingsreis van THE LIFE I LIVE 2024 leidt je dit jaar terug naar de Grote Markt met de Sniesterstage en ook het Kerkplein (dj-stage) beleeft een comeback met Nederlands beste mixmeesters (m/v). Daar bovenop een inhaalbonus met extra aandacht voor feelgood electronics en beats op onze andere podia. Ook nu weer een gezonde dosis ‘off the beaten track’ hiphop en ‘sounds from the past’ die anno 2024 een onherroepelijke comeback maken: happy hardcore, blues, broken beats, country/americana en italodisco! Jonge acts vooral ook, die je met frisse sounds en onverwachte crossovers bij je lurven grijpen. De scherpe toonzetting, de schurende muziekkeuzes en een gemoedelijke sfeer blijven de kenmerken voor de gehele programmakeuze van THE LIFE I LIVE: KONINGSNACHT. Den Haag bestendigt hiermee de identiteit van dé Popstad als broedplaats voor talent en authenticiteit.

12 EDITIES THE LIFE I LIVE 
Den Haag heeft een rijke pophistorie. THE LIFE I LIVE is vernoemd naar de gelijknamige hit die de Haagse band Q65 in de jaren zestig scoorde. Met het koningsnachtfestival wordt jaarlijks Den Haag als popstad gevierd. Vanaf de start in 2011 is het een feest voor de stad en door de stad. Bands waar het rond gonst, die op het punt staan van doorbreken of onlangs doorgebroken zijn, acts met een verhaal, herkenbaarheid en aantrekkingskracht. De afgelopen jaren heeft het festival onder meer Chef’Special, Typhoon, Jett Rebel, Jungle by Night, Extince, Kensington, Jeangu Macrooy, Sef, Klangstof, Donnie, Son Mieux, Spinvis, My Baby, Kraantje Pappie, Daryll-Ann, Sven Hammond, Young Marco, Gallowstreet op de festivalpodia begroet.

Naam The Life I Live
The Life I Live is vernoemd naar de hit waarmee de Haagse beatgroep Q65 zo’n 50 jaar geleden de top 40 bestormde. Het leverde de groep een internationale cultstatus op en in Nederland werd het nummer uitgeroepen tot beste Nederpop track ooit. The Live I Life Festival staat bekend als één van de meest gezellige en drukst bezochte stadsfestivals van Nederland met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers.


Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 19:00 - 0:00 :

Ticket Detail

Exporteer