Zuiderpark Live: Glen Hansard
20:30 tot 23:30 - 14 juni 2024
Zuiderparktheater, Henriëtte Roland Holstweg 100, 2533 ST Den Haag

Glen Hansard groeide in de jaren zeventig op in een arbeidersgezin in Dublin. Op zijn 13e ging hij van school om muzikant te worden. Hij speelde op de straten van Dublin waar hij de basis legde voor zijn unieke sound. Begin jaren negentig richt Hansard de Ierse folk band The Frames op. De band behaalt groot succes in Europa met platina albums en stadionshows in thuisland Ierland. Na zijn tijd met The Frames heeft de Ier in een korte tijd een succesvolle solocarrière opgebouwd

Begin jaren negentig richt Hansard de Ierse folk band The Frames op. De band behaalt groot succes in Europa met platina albums en stadionshows in thuisland Ierland. Na zijn tijd met The Frames heeft de Ier in een korte tijd een succesvolle solocarrière opgebouwd

Glen Hansard heeft in de loop der jaren meerdere soloalbums uitgebracht, waaronder “Rhythm and Repose” (2012) en “Between Two Shores” (2018).Zijn muziek wordt gekenmerkt door zijn introspectieve teksten, akoestische arrangementen en zijn vermogen om emotionele diepgang te creëren in zijn nummers. Met hits als “Falling Slowly” en “Say It to Me Now” heeft hij een indrukwekkende muzikale carrière opgebouwd en een trouwe schare fans veroverd.Naast muziek is Hansard ook bekend van zijn rol in de film Once, waarvoor hij samen met de Tsjechische singer-songwriter Markéta Irglová de soundtrack maakte. Hiervoor won het duo de Academy Award for Best Original Song met het nummer Falling Slowly. De samenwerking voor Once resulteerde in het muzikale duo The Swell Season. Hansard is een niet te missen liveperformer geworden. Zijn show biedt een gemeenschappelijke ervaring die het publiek vraagt om hem te volgen in een geest van openheid, vindingrijkheid en experimenten.

Over Zuiderpark Live
Dit is het vierde jaar op rij dat concertorganisator Greenhouse Talent en stichting Zuiderparktheater de handen ineenslaan voor een reeks sfeervolle zomeravondconcerten in het openluchttheater, Den Haag. Het Zuiderparktheater aan de rand van Den Haag bevindt zich in een prachtig bosrijke omgeving waar bezoekers kunnen genieten van muzikale hoogtepunten in een intieme setting.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 20:30 - 23:30 :

Exporteer