Maximaal nog vijf jaar koken op gas voor Haagse huurders

Michael Withuis

Mensen die in een huis van een Haagse woningcorporatie wonen, moeten uiterlijk in 2024 afscheid nemen van hun gasfornuis. De gemeente heeft met de woningcorporaties afgesproken dat in dat jaar overal in sociale huurwoningen gasloos wordt gekookt.

Dat is een van de vele afspraken in de nieuwe Raamovereenkomst die de gemeente met de corporaties en de huurdersverenigingen heeft afgesproken.

Corporaties moeten veel meer verduurzamen, maar voorwaarde is wel dat de huurverhoging die na verbouwing gevraagd wordt, lager is dan de besparing door maatregelen als isolatie. Ook is afgesproken dat de corporaties elk jaar minstens 750 nieuwe huurwoningen opleveren.

De vraag is natuurlijk dan wel hoe de woningcoΓΆperatie dit wil gaan regelen en of het wel haalbaar is. En of de kosten niet weer bij de gewone burger komen te liggen.

Bron: AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Klimaatactiviste Greta komt naar Den Haag

Klimaatactiviste Greta Thunberg (16) krijgt dit jaar de Internationale Kindervredesprijs 2018. Die wordt op 20 november uitgereikt in Den Haag door aartsbisschop Desmond Tutu. De Zweedse Thunberg deelt de prijs met de 14-jarige Divina Maloum uit Kameroen, die zich inzet voor kinderen in delen van haar land die door geweld […]