Kick Out Zwarte Piet wil intocht Scheveningen verzieken!

Michael Withuis


Kick Out Zwarte Piet wil op 16 november demonstreren bij de intocht van Sinterklaas in de Scheveningse haven. De actiegroep roept op tot een inclusief sinterklaasfeest. ‘Dus zonder de racistische karikatuur Zwarte Piet’.

Vorig jaar kwam het in Den Haag bij de intocht tot een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. De betoging werd vroegtijdig beëindigd. Groep de Mos riep daarna op tot een demonstratieverbod tijdens de intocht.

Kick Out Zwarte Piet heeft de demonstratie voor dit jaar afgelopen maandag aangemeld bij de gemeente. De actiegroep roept de burgemeester op om er alles aan te doen om het demonstratierecht in Den Haag te waarborgen. Ook heeft de beweging sponsors van de Haagse intocht aangeschreven en gevraagd niet mee te betalen aan de intocht in de huidige vorm.

Bron: AD.nl
Foto: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Sinterklaas-intocht Scheveningen bereikt dieptepunt

Er zouden tienduizend zakjes met snoepgoed komen tijdens de intocht, maar organisator Peter Boelhouwer, die al jaren het feest in zijn vrije tijd organiseert, kan ze op zijn buik schrijven. Sponsors haken af uit angst voor represailles van anti-Zwarte Piet-activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die deze week in […]