Sinterklaas-intocht Scheveningen bereikt dieptepunt

Michael Withuis

Er zouden tienduizend zakjes met snoepgoed komen tijdens de intocht, maar organisator Peter Boelhouwer, die al jaren het feest in zijn vrije tijd organiseert, kan ze op zijn buik schrijven. Sponsors haken af uit angst voor represailles van anti-Zwarte Piet-activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die deze week in een brief aankondigden zich ook op de sponsors te gaan richten van de sinterklaasintocht. Dit meldt het AD vandaag.

Ook vrijwilligers haken nu af. Het dieptepunt van de Sinterklaas-intocht in Den Haag lijkt nu dan ook daadwerkelijk bereikt. Wellicht dat de sinterklaas-intocht in Leidschendam-Voorburg nu nog drukker gaat worden, omdat veel Haagse gezinnen naar de randgemeenten trekken om hun kinderen wel van de ‘echte’ Zwarte Piet te laten genieten.

Bron: Voorburgsdagblad.nl
Foto: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Door mensen veroorzaakte klimaatverandering bestaat niet. Astrofysicus veegt in dit item de vloer aan met critici

Door mensen veroorzaakte klimaatverandering bestaat niet. Dat heeft astrofysicus Piers Corbyn gezegd in het programma van James Whale op talkRADIO. De concentratie koolstofdioxide is een effect van klimaat, niet de oorzaak, stelde hij. Het klimaat verandert en de CO2-concentratie volgt de temperatuur, aldus Corbyn. Sneller groeien Deze verandering wordt volgens […]