GGD: ‘Klimaatmaatregelen mogelijk schadelijk voor gezondheid’

Michael Withuis

De Nederlandse GGD’s waarschuwen voor de gezondheidseffecten van de klimaatmaatregelen. Vooral bij de bouw van windmolens en biomassacentrales en bij de verduurzaming van huizen zouden er risico’s zijn voor de volksgezondheid, zo waarschuwen zij in een brief aan minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat). Dat meldt het AD.

De GGD’s willen nu dat er meer duidelijk komt over de gezondheidseffecten. Zo zijn er zorgen over de luchtkwaliteit rond biomassacentrales. “De ervaringen met grootschalige biomassa zijn beperkt. We weten niet precies hoe groot de uitstoot is, en waar die neerslaat”, aldus de GGD.

    Groene gekte

“Dit is de paradox van de groene gekte”, zegt mediadeskundige Mark Koster in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “We redden de aarde, maar de mensheid gaat ten onder. Dat is wat je hier ziet.”

Koster pleit dan ook voor een nuchterder klimaatbeleid. “We moeten ons houden aan afspraken. Maar België en Duitsland hebben een ‘foutmarge’ bij het stikstofbeleid ingevoerd. Dus je kan ook een beetje nuchter kijken hoe je het wél gaat doen.”

Bron: Wnl.tv
Foto: Margriet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Schippers leggen 30 oktober hun schepen stil; Vereniging van Waterbouwers doet mee aan landelijke protestactie bouw

Ook de Vereniging van Waterbouwers, waar onder meer de baggersector deel van uitmaakt, heeft zich bij de landelijke protestactie van de bouw aangesloten. Op woensdag 30 oktober leggen schippers hun vaartuig stil tussen Zaltbommel en Rotterdam en hijsen ze de vlag halfstok. Dat meldt Arnold Tuytel van Tuytel Groep uit […]