De Nederlandse GGD’s waarschuwen voor de gezondheidseffecten van de klimaatmaatregelen. Vooral bij de bouw van windmolens en biomassacentrales en bij de verduurzaming van huizen zouden er risico’s zijn voor de volksgezondheid, zo waarschuwen zij in een brief aan minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat). Dat meldt het AD.

De GGD’s willen nu dat er meer duidelijk komt over de gezondheidseffecten. Zo zijn er zorgen over de luchtkwaliteit rond biomassacentrales. “De ervaringen met grootschalige biomassa zijn beperkt. We weten niet precies hoe groot de uitstoot is, en waar die neerslaat”, aldus de GGD.

    Groene gekte

“Dit is de paradox van de groene gekte”, zegt mediadeskundige Mark Koster in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “We redden de aarde, maar de mensheid gaat ten onder. Dat is wat je hier ziet.”

Koster pleit dan ook voor een nuchterder klimaatbeleid. “We moeten ons houden aan afspraken. Maar België en Duitsland hebben een ‘foutmarge’ bij het stikstofbeleid ingevoerd. Dus je kan ook een beetje nuchter kijken hoe je het wél gaat doen.”

Bron: Wnl.tv
Foto: Margriet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *