Malieveld Den Haag kleurt rood vanwege demonstratie evenementenbranche

Michael Withuis

Mensen uit de evenementenbranche komen dinsdagmiddag bijeen op het Malieveld in Den Haag om te demonstreren tegen het mogelijk wegvallen van 51.000 banen in de sector.

De demonstranten dragen rode shirts en paraplu’s en vormen een menselijke ketting die de kettingreactie van het wegvallen van duizenden banen symboliseert.

Door middel van deze actie hopen de demonstranten meer aandacht te krijgen voor de evenementenbranche die op het punt staat om te vallen.

Daarnaast zullen dinsdagavond de belangrijke evenementgebouwen in Nederland rood kleuren.

De branche hoopt op meer steun vanuit de overheid tijdens de coronacrisis. Het EventPlatform, de organisator van de demonstratie, heeft de afgelopen maanden overlegd met verschillende ministeries over een derde financiële regeling.

Bron: NU.nl
Beeld: Regio15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

730 Nederlandse soldaten in dienst van EU-leger? Waar is Den Haag mee bezig?

Honderden Nederlandse soldaten staan voortaan in dienst van het ‘EU-leger’, schrijft De Telegraaf. 11 Luchtmobiele Brigade is het komende half jaar verantwoordelijk voor militaire inzetbaarheid als Brussel daar om vraagt. Nederland doet in het Europese leger onder meer met Chinook- en Apache-helikopters mee. Een EU-leger? Hebben we iets gemist? Luitenant-kolonel […]
730 Nederlandse soldaten in dienst van EU-leger?