Fotograaf: MichielTon.com

Den Haag heeft twee soorten inwoners: Hagenaars, die wonen op het zand, en Hagenezen, die wonen op het veen. Inwoners van onze stad die hier geboren en getogen zijn beweren alles over de hofstad te weten. Maar is dat ook zo? Dat kan nu worden getest in een nieuw stadsspel: De Grautste Den Haag Kennàh!

Hoe speel je De Grautste Den Haag Kennâh?
De Grautste Den Haag Kennâh is een ‘city challenge’, een interactieve wandeltocht door de stad waarbij je onderweg vragen beantwoord. Het spel speel je op je smartphone via de City Challenge app. Je kunt het spel direct in de app kopen voor € 7,99 euro, maar als je een code koopt via de website van City Challenge betaal je slechts € 5,99 euro. Deze code kun je verzilveren via de App of Play Store.

Voor jong en oud
“De Grautste Den Haag Kennâh is geschikt voor jong en oud”, vertelt maker Jules Stuyt. “Er zijn vragen over de geschiedenis van de stad, maar ook over moderne gebouwen. Het is leuk voor mensen uit de stad om je kennis te testen, maar het is ook zeker een leuke manier voor toeristen om de stad op een interactieve manier te leren kennen. Maar het is natuurlijk het leukst om met familie en vrienden te strijden om te kijken wie het meeste weet!”

Wat voor een vragen kun je in het spel verwachten? “Hoe komt het Malieveld aan haar naam? Wat zit er in het beeld van Haagse Harry op de Grote Markt? En welke beroemde film werd ooit opgenomen in het Stadhuis? Het is een leuke mix aan vragen en je maakt een mooie wandeling door het centrum, van het station via het Malieveld, het Binnenhof en de Grote Markt over het Spui naar het Plein.”

Tweede spel na Haags Verzet
De Grautste Den Haag Kennâh is het tweede spel van Stuyt: in april lanceerde hij ‘Haags Verzet’, een spel waarin je in de voetsporen treedt van verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog. Dat spel is ook beschikbaar in de City Challenge app en is inmiddels al door meer dan 100 mensen gespeeld.

Meer informatie is te vinden op de website van City Challenge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *