Veel Hagenaars en Hagenezen zijn de coronaregels zat en vervelen zich. De start-up City Challenge wil daarom alle inwoners van de stad een beetje vermaak cadeau doen. Zij maken vanaf morgen alle Haagse city games in hun City Challenge app gratis tot de volgende persconferentie. Een gezellig corona proof uitje voor vrienden en familie, waarmee je ook nog eens in beweging komt en de stad herontdekt.

Met de City Challenge app komt Den Haag tot leven op je smartphone. De app bevat drie verschillende spellen die de stad transformeren tot een speelveld. Een spel met een verhaallijn gebaseerd op de geschiedenis (Haags Verzet), een spel voor jonge kinderen (Dieren van Den Haag) en een quiz over de Hofstad (De Grautste Den Haag Kennâh). Je kan de spellen alleen of in teams spelen. Door middel van het scoreboard kun je ook tegen andere Hagenaars en Hagenezen strijden. Normaal kosten de spellen tussen de 8 en 15 euro, maar nu zijn ze tot de volgende persconferentie dus allemaal gratis.

Spelmaker Jules Stuyt vindt het mooi dat de spellen de komende drie weken voor iedereen toegankelijk zijn. “We verliezen ons geduld en veel mensen worden eenzaam of depressief. Een leuk uitje kan dan wonderen doen en dat gunnen wij iedereen. Onze app biedt het ideale corona-proof uitje en het voelt daarom goed om deze cadeau te geven. Als we een beetje naar elkaar omkijken houden we het vol. We gaan er als verliezers in, maar samen komen we er als winnaars uit.”

De afgelopen maanden heeft de startup City Challenge niet stilgezeten. Zij hebben hun software ingezet om corona-proof ervaringen te maken voor open dagen van scholen. Daarnaast hebben ze met het Utrechtse bedrijf EnergyPlatform innovatieve concepten ontwikkeld voor de vitaliteit van werknemers. Een mooi voorbeeld hoe de crisis ook kan inspireren tot nieuwe initiatieven.

Om de City Challenge spellen zelf te ervaren ga je naar de
App Store (https://apps.apple.com/us/app/citychallenge/id1464999195)
of Play Store (http://play.google.com/store/apps/details?id=app.citychallenge)

Een gedachte over “Samen buitenspelen met andere Hagenaars”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *